Alya posnela videospot za skladbo Moja pesem
7. september, 2012
Foto: Jaka Šuln/Savant
Mars festival 2012 navdušil Maribor
7. september, 2012

Panda in Hamo v skladbi Pogledala ga je v oči

V daljnem letu 1996, na plošči V POZNIH NOČNIH URAH, se je kot zadnja med uvrščenimi na ploščku pojavila pesem POGLEDALA GA JE V OČI. Kot večina Pandinih pesmi, je tudi ta nastala tako, da se je Andreju najprej porodila melodija, ki jo je zaokrožil v glasbeno celoto. Šele kasneje je prišlo primerno besedilo. Pesem sprva sploh ni bila namenjena Pandi, temveč naj bi jo kot presenečenje na neki zasebni zabavi zapeli in zaigrali Andrej s prijatelji, ki imajo za zasebne zabave svojo zasedbo. Navdih za zgodbo besedila je Andrej dobil pri nekom, ki ga zaradi zasebnosti ne omenja in pove le to, da se drobne in pogosto ne preveč zmagovite osebne prigode običajno zgode za zaprtimi vrati in da le redkim uspe pobeg skozi ključavnico. Ta, opisana v pesmi POGLEDALA GA JE V OČI, je ena izmed njih. Po uspešni »zasebni premieri«, je Andrej zaigral pesem tudi Pandovcem, ki so ji potem z ognjevitim aranžmajem dodali vso potrebno dramatičnost. Tako je zgodba od začetka do konca in tudi v trenutkih suspenza dobila svojo tedanjo slišno obliko.
Petnajst let kasneje je pesem za projekt ŠEPETANJA* čuteno prearanžiral Klemen Kotar, ki je dejal, da je pesem izjemna in da je bila v času, ko je bil projekt V POZNIH NOČNIH URAH aktualen, povsem neupravičeno prezrta. Da ima pesem »Pogledala ga je v oči« velik potencial, je pokazal Hamo Šalehar, ki jo je doživeto, s polno žara zapel in tako pokazal moč osebne izpovedne ravni. Edinstveno energijo je pesem zavibrirala med polnoštevilno publiko v Kinu Šiška, kjer jo je Panda skupaj s Hamom ob svoji 25-letnici tudi zaigrala.

V daljnem letu 1996, na plošči V poznih nočnih urah, se je kot zadnja med uvrščenimi na ploščku pojavila pesem Pogledala ga je v oči. Kot večina Pandinih pesmi, je tudi ta nastala tako, da se je Andreju najprej porodila melodija, ki jo je zaokrožil v glasbeno celoto. Šele kasneje je prišlo primerno besedilo. Pesem sprva sploh ni bila namenjena Pandi, temveč naj bi jo kot presenečenje na neki zasebni zabavi zapeli in zaigrali Andrej s prijatelji, ki imajo za zasebne zabave svojo zasedbo. Navdih za zgodbo besedila je Andrej dobil pri nekom, ki ga zaradi zasebnosti ne omenja in pove le to, da se drobne in pogosto ne preveč zmagovite osebne prigode običajno zgode za zaprtimi vrati in da le redkim uspe pobeg skozi ključavnico. Ta, opisana v pesmi Pogledala ga je v oči, je ena izmed njih. Po uspešni “zasebni premieri”, je Andrej zaigral pesem tudi Pandovcem, ki so ji potem z ognjevitim aranžmajem dodali vso potrebno dramatičnost. Tako je zgodba od začetka do konca in tudi v trenutkih suspenza dobila svojo tedanjo slišno obliko.

Petnajst let kasneje je pesem za projekt Šepetanja čuteno prearanžiral Klemen Kotar, ki je dejal, da je pesem izjemna in da je bila v času, ko je bil projekt V poznih nočnih urah aktualen, povsem neupravičeno prezrta. Da ima pesem Pogledala ga je v oči velik potencial, je pokazal Hamo Šalehar, ki jo je doživeto, s polno žara zapel in tako pokazal moč osebne izpovedne ravni. Edinstveno energijo je pesem zavibrirala med polnoštevilno publiko v Kinu Šiška, kjer jo je Panda skupaj s Hamom ob svoji 25-letnici tudi zaigrala.

PANDA & HAMO – Pogledala ga je v oči PandaPogledalavoci.mp3