Foto: Luka Kaše
Škofjeloška noč dobrodelno z Big foot mamo in Manouche
5. september, 2013
15. festival Cmakajne odpira vrata
6. september, 2013

Paragoria s koncertom ob izidu albuma Decomposition of mind

Paragoria je glasbena skupina, ki je nadaljevala pot band-a The Scourge. Zvrstno je njihova glasba definirana kot death/thrash/groove metal. Prvi demo cd From the Ashes je izšel avgusta leta 2009, tik pred nastopom skupine na Paranoid OpenAir festivalu v Ljubečni pri Celju. Prvemu večjemu festivalu je nato sledilo leto nastopanja po slovenskih večjih in manjših odrih. 

Leta 2011 se je skupina preimenovala, na bobnih je mesto Blaža Prusnika zamenjal Matija Kadliček. Band se je prav tako zvrstno prestrukturiral, svoje nove avtorske komade in glasbo pa prvič predstavil meseca julija na festivalu Metalcamp. Mesec kasneje je skupina nastopila na festivalu Metal Mania OA v Komnu. Leta 2012 je Paragoria delala na postavitvi lastnega studia ter snemanju novega albuma, ki je trenutno v fazi produkcije in bo luč sveta dokončno ugledal meseca septembra 2013.
 
Koncet ob izidu albuma Decomposition of mind bo 21.9.2013. Album bo izšel pri založbi On-Parole. Koncert se bo odvil na idilični lokaciji v Zgornji Savinjski dolini, natančneje v kraju Rečica ob Savinji, z možnostjo kampiranja, pokušino našega doma varjenega piva, paintball-a, igranja starih tradicionalnih vaških iger ter obilico dobre metal glasbe. Koncert bo na prostem brez vstopnine.