foto: Polona Eržen
Vlado Kreslin z novim singlom Zibaj me
12. november, 2013
Foto: Tilyen Mucik
Inmate predskupina ameriških crossover trash hardcore legend Hatebreed
13. november, 2013

Parni valjak s tremi koncerti v Sloveniji

Hrvaški band Parni Valjak bo nastopil v Sloveniji s svojimi največjimi hiti, kot tudi skladbami z novega albuma Nema predaje.

Parni Valjak, eden od najboljših hrvaških rock bandov je objavil novi album Nema predaje. V luksuzni, omejeni izdaji se poleg samega albuma nahaj tudi bonus CD z live in studijskimi izvedbami, kot tudi bonus DVD s posnetki iz njihovega prostora za vaje, kar bo zagotovo razveselilo vse njihove oboževalce. Parni Valjak je album najavil z singlom Samo da znaš, ki je bil več kot 10 tednov na prvem mestu nacionalne lestvice HR TOP40, kar je bil tudi rekord te lestvice. Glasbo in klasično dober tekst za pesem Samo da znaš je napisal Husein Hasanefendić Hus.
 
Parni Valjak je eden od največjih in najpopularnejših pop rock bandov. Band je nastal leta 1975, na sceni pa so se z krajšimi pavzami obdržali vse do danes. Parni Valjak je gonilna sila vala rock in poprock skupin na Hrvaškem, v 35 letih kariere pa so posneli 20 studijskih albumov, prejeli 15 nagrad Porin in si pridobili celo vojsko oboževalcev.
 
Trenutna postava skupine sta nezamenjiva Aki Rahimovski in Husein Hasanefendić Hus, Berislav Blaževič Bero na klaviaturah, na kitari Marijan Brkić Brk, na basu Zorislav Preksavec Preksi in na bobnih Dalibor Marinković.
 
Nastopili so/bodo v mestih:
09. 11. 2013 Celje, dvorana Golovec
16. 11. 2013 Ajdovščina, dvorana Police
07. 12. 2013 Ljubljana, dvorana Stožice
 
[iframe width=”600″ height=”338″ src=”//www.youtube.com/embed/p_HCWPRcl4g” frameborder=”0″ allowfullscreen ]