Foto: Zoran Abram
Matevž Šalehar – Hamo na intervjuju
12. februar, 2013
Adlêšička pisânica, novi odzveni Sozvočij Slovenije
12. februar, 2013

Partibrejkers in Majke skupaj v Cvetličarni

Cvetličarna v Ljubljani bo 22. februarja 2013 ob 21.00 gostila dve zveneči imeni rokenrol scene nekdanje Jugoslavije, ki glasbene odre treseta že desetletja. Partibrejkers bodo v Sloveniji zabeležili “30. obletnico” delovanja, Majke pa v pravi rokenrol maniri predstavili svoj zadnji album “Teške boje”, ki je sicer izšel že konec leta 2011. Oba benda imata za seboj neverjetno rokenrol zgodbo, polno zvenečih nazivov, ki so v njuno smer leteli z vseh strani. »Nacionalni rokenrol fenomen!« domači in tuji mediji hvalijo Majke. »Prvi album Partibrejkersov je mojstrovina, ki ima še danes posebno mesto v glasbeni zgodovini nekdanje Jugoslavije,« pa o sebi že trideset let poslušajo Partibrejkersi.
 
 
 
Eni so srbski, drugi hrvaški bend. Eni so v času svojih začetkov v parku za beograjskim hotelom Moskva poslušali in preigravali Rolling Stonese, Hendrixa, Led Zeppeline in Doorse, drugi so iz Vinkovcev v Zagreb prišli pod glasbenim vplivom bendov, kot so Flamin’ Groovies, MC 5, Steppenwolf, The Stooges in New York Dolls. Oba benda vokalno označujeta dve veliki imeni jugoslovanskega rokenrola, krivca za sam nastanek ene in druge skupine – Cane in Bare. Prvi vokal Partibrejkersov, ki ga oponašajo in citirajo vsi, ki se želijo ukvarjati z rokenrolom pravi, da najbolj pomembni trenutek v zgodovini benda ni njihov nastop na koncertu Motorhead ali tisti pred koncertom Chuck Berryja. »Ne, najbolj pomembni trenutki so tisti, ko damo vse od sebe in uresničimo, kar smo si zadali,« je realen Cane.
 
 
 
Vokalni pečat Majkam pa že od vsega začetka daje vsem dobro znani Bare – za nekatere pop ikona, spet za druge rokenrol legenda, ki je skupaj z bendom na albumu “Teške boje” ponudil material za rokenrol klasike. Album je dolge mesece kraljeval med najbolje prodajanimi domačimi ploščami na Hrvaškem, sam singel “Teške boje” pa je na vrhovih glasbenih lestvic kravžljal živce tistim, ki so jih želeli osvojiti.  »Album je zelo poslušljiv in deluje kot odsev Majk iz boljše preteklosti,« je Tomica Šuljić zapisal v Mladinini recenziji Teških boj.
 
 
 
22. februarja bomo v Cvetličarni torej priča združitvi dveh legendarnih bendov, ki bosta v prestolnico prinesla tisti rokenrol okus, ki ji ga že nekaj časa primanjkuje.  In zakaj Majke in Partibrejkersi skupaj? Ker je treba oba benda poslušat najglasneje, kar se da.

Cvetličarna v Ljubljani bo 22. februarja 2013 ob 21.00 gostila dve zveneči imeni rokenrol scene nekdanje Jugoslavije, ki glasbene odre treseta že desetletja. Partibrejkers bodo v Sloveniji zabeležili 30. obletnico delovanja, Majke pa v pravi rokenrol maniri predstavili svoj zadnji album Teške boje, ki je sicer izšel že konec leta 2011.

Oba benda imata za seboj neverjetno rokenrol zgodbo, polno zvenečih nazivov, ki so v njuno smer leteli z vseh strani. “Nacionalni rokenrol fenomen!” domači in tuji mediji hvalijo Majke. “Prvi album Partibrejkersov je mojstrovina, ki ima še danes posebno mesto v glasbeni zgodovini nekdanje Jugoslavije,” pa o sebi že trideset let poslušajo Partibrejkersi.

Eni so srbski, drugi hrvaški bend. Eni so v času svojih začetkov v parku za beograjskim hotelom Moskva poslušali in preigravali Rolling Stonese, Hendrixa, Led Zeppeline in Doorse, drugi so iz Vinkovcev v Zagreb prišli pod glasbenim vplivom bendov, kot so Flamin’ Groovies, MC 5, Steppenwolf, The Stooges in New York Dolls. Oba benda vokalno označujeta dve veliki imeni jugoslovanskega rokenrola, krivca za sam nastanek ene in druge skupine – Cane in Bare. Prvi vokal Partibrejkersov, ki ga oponašajo in citirajo vsi, ki se želijo ukvarjati z rokenrolom pravi, da najbolj pomembni trenutek v zgodovini benda ni njihov nastop na koncertu Motorhead ali tisti pred koncertom Chuck Berryja. “Ne, najbolj pomembni trenutki so tisti, ko damo vse od sebe in uresničimo, kar smo si zadali,” je realen Cane.

Vokalni pečat Majkam pa že od vsega začetka daje vsem dobro znani Bare – za nekatere pop ikona, spet za druge rokenrol legenda, ki je skupaj z bendom na albumu Teške boje ponudil material za rokenrol klasike. Album je dolge mesece kraljeval med najbolje prodajanimi domačimi ploščami na Hrvaškem, sam singel “Teške boje” pa je na vrhovih glasbenih lestvic kravžljal živce tistim, ki so jih želeli osvojiti.  “Album je zelo poslušljiv in deluje kot odsev Majk iz boljše preteklosti,” je Tomica Šuljić zapisal v Mladinini recenziji Teških boj. 

22. februarja bomo v Cvetličarni torej priča združitvi dveh legendarnih bendov, ki bosta v prestolnico prinesla tisti rokenrol okus, ki ji ga že nekaj časa primanjkuje.  In zakaj Majke in Partibrejkersi skupaj? Ker je treba oba benda poslušat najglasneje, kar se da.