Hugh Laurie prihaja v Ljubljano
15. julij, 2013
Adam Velič z novim singlom Lajf bi ti dou
15. julij, 2013

Pelhan z novim videospotom za skladbo Okrog najine osi

Foto: Žarjavisti

Foto: Žarjavisti

Pelhan band nas je nedavno navdušil s svojim prvencem z naslovom V neznano. Naslovna pesem je dobila tudi že vizualno podobo v hangarju Pipistrelovih letal. 

Pelhan band tako nadaljuje pohod po slovenski hard rock sceni in po uspešni splavitvi albuma fantje ne počivajo. Tokrat se je vodja banda Aleš Pelhan odločil, da materializira še ideje za skladbo Okrog najine osi. Gre za balado, katero so Pelhan posneli v sklopu snemanja prvenca leta 2012. Kot gosta na violini so takrat k sodelovanju povabili Gregorja Volka, ki se je skupini za release koncert, 14. 3. 2013 v Orto baru, pridružil tudi kot kitarist.

PELHAN – Okrog najine osi PelhanOkrognajineosi.mp3

 
Snemanje drugega spota je bilo zaupano mladi in zagnani ekipi Žerjavistov, s katerimi se je Aleš očitno dobro ujel, saj so bili po snemanju prvega videospota zopet povabljeni k sodelovanju.
 
Videospot je za razliko od prvega V neznano manj ljudski in z veliko mero abstraktnosti in nelogičnosti zaporedja kadrov gledalca izzovejo v razmišljanje na višjem intelektualnem nivoju umetniških razsežnosti.
 
Besedilo pesmi govori o neuslišani ljubezni, ki je tako močna, da počasi načenja že tako nemočen um protagonista. Vloga je bila kot nalašč pisana na kožo avtorju besedila, Alešu Pelhanu. Tako smo priča mnogim prispodobam, ki ponazarjajo omenjeno mentalno stanje glavnega igralca. Med drugim tudi neko nepopolno materializacijo svoje neuslišane ljubezni, ki jo je odigrala Ana Prijatelj.
 
Po pripovedovanju udeležencev je bilo na snemanju kljub malo težji tematiki besedila in scenarija zelo sproščeno vzdušje, predvsem ker se je Aleš zelo vživel v omenjeno vlogo, celo tako močno, da je bila posledica enega od kadrov vnetje ustne votline. Več pa v videu!