Foto: Rok Malek
Na klepetu z Rokom iz skupine Flirrt
29. junij, 2012
Novi Mixtape v Ljubljani delujočega raperja sirskih korenin MC SunnySun-a
29. junij, 2012

Pennywise in Debeli precjednik na letnem odru Gala hale

Če smo lani zapisali, da se Kinu Šiška obeta hardcore punk krst, se letos kalvarija seli na letni oder Gala hale, mesto, kjer je Zoli, novopečeni frontman zasedbe Pennywise, dvakrat zanetil ogenj s svojo matično zasedbo Ignite. Da pa bo norija še večja, bo isti večer z enkratnim šovom ponovno navduševal kanadski posebnež Mr. Chi Pig s svojo zasedbo SNFU.
Pennywise so na zadnjih dveh koncertih v Sloveniji dokazali, da lahko preživijo brez Jima, ki je na žalost mnogih privržencev skupino zapustil leta 2009. Mnogi smo dvomili, da bo Zoli, sicer eden najboljših frontmanov melodičnega hardcora, lahko nadomestil njegov glas, a je Zoli odločno stopil v njegove čevlje. Še več. Poleg tega, da je številnim fanom omogočil, da lahko še naprej uživajo ob koncertih Pennywise, so Pennywise letos izdali še tako odlično ploščo naslovljeno „All or nothing“, da je izginil vsak dvom. Pennywise so ostali Pennywise. Sicer z novim vokalom, a še vedno izjemni. Morda celo boljši?
Fletcherju, noremu kitaristu Pennywise, ki je v svoji norosti sposoben sredi razprodanega koncerta NOFX s helikopterskim metom vreči v bobne Fat Mika in prekiniti koncert, bo tokrat, kot že rečeno pariral Mr. Chi Pig. Frontman, ki je v 80ih s kanadsko zasedbo SNFU osupnil ameriško punk rock srenjo in napisal nešteto najbolj impresivnih besedil v zgodovini punka. Po treh desetletjih burne zgodovine vzponov in padcev, ki so zgovorno orisani v osupljivem in iskrenem dokumentarcu „Open your mouth and say: Mr. Chi Pig“, se ponovno aktivirani SNFU vračajo na Metelkovo, kjer s svojim zadnjim nastopom niso navdušili z brezhibnostjo, kot so to znali v 90ih, ko so bili med drugim označeni kot najboljši live act založbe Epitaph, ampak kljub temu osrečili številno občinstvo. Če bi namreč SNFU izdajali „best of“ album, bi najbrž izšel na vsaj treh zgoščenkah. In takšni so tudi njihovi koncerti. Hit za hitom.

Če so lani zapisali, da se Kinu Šiška obeta hardcore punk krst, se letos kalvarija seli na letni oder Gala hale, mesto, kjer je Zoli, novopečeni frontman zasedbe Pennywise, dvakrat zanetil ogenj s svojo matično zasedbo Ignite. Da pa bo norija še večja, bo isti večer z enkratnim šovom ponovno navduševal kanadski posebnež Mr. Chi Pig s svojo zasedbo SNFU.
Pennywise so na zadnjih dveh koncertih v Sloveniji dokazali, da lahko preživijo brez Jima, ki je na žalost mnogih privržencev skupino zapustil leta 2009. Mnogi smo dvomili, da bo Zoli, sicer eden najboljših frontmanov melodičnega hardcora, lahko nadomestil njegov glas, a je Zoli odločno stopil v njegove čevlje. Še več. Poleg tega, da je številnim fanom omogočil, da lahko še naprej uživajo ob koncertih Pennywise, so Pennywise letos izdali še tako odlično ploščo naslovljeno All or nothing, da je izginil vsak dvom. Pennywise so ostali Pennywise. Sicer z novim vokalom, a še vedno izjemni. Morda celo boljši?

Fletcherju, noremu kitaristu Pennywise, ki je v svoji norosti sposoben sredi razprodanega koncerta NOFX s helikopterskim metom vreči v bobne Fat Mika in prekiniti koncert, bo tokrat, kot že rečeno pariral Mr. Chi Pig. Frontman, ki je v 80ih s kanadsko zasedbo SNFU osupnil ameriško punk rock srenjo in napisal nešteto najbolj impresivnih besedil v zgodovini punka. Po treh desetletjih burne zgodovine vzponov in padcev, ki so zgovorno orisani v osupljivem in iskrenem dokumentarcu Open your mouth and say: Mr. Chi Pig, se ponovno aktivirani SNFU vračajo na Metelkovo, kjer s svojim zadnjim nastopom niso navdušili z brezhibnostjo, kot so to znali v 90ih, ko so bili med drugim označeni kot najboljši live act založbe Epitaph, ampak kljub temu osrečili številno občinstvo. Če bi namreč SNFU izdajali best of album, bi najbrž izšel na vsaj treh zgoščenkah. In takšni so tudi njihovi koncerti. Hit za hitom.

Novo ploščo pa bodo na istem odru predstavili tudi hrvaški Debeli precjednik, ki upravičeno veljajo za eno najvplivnejših hardcore punk skupin iz Balkanskega polotoka, saj obstajajo že od daljnega leta 1994. V vseh teh letih so Debeli precjednik odigrali nešteto koncertov in si vztrajno večali bazo zvestih fanov. To jim je navsezadnje leta 2007 tudi prineslo nagrado Zlatna Koogla za najboljšo skupino na Hrvaškem. Posebna zgodba je tudi njihova impresivna diskografija. Maja 2012 je izšla njihova četrta dolgometražna plošča Bruto Slavo / VBK (Moonlee Records, 2012), ki prinaša 15 novih punk rock napevov, v katerih nabriti fantje ohranjajo svoj prepoznaven punk rock zvok.