Bliža se 36. festival Melodije morja in sonca
23. junij, 2016
Tide s singlom Make me feel
25. julij, 2016

Perpetuum Jazzile vabi na čarobni koncert na Visoko!

Odmevna slovenska vokalna zasedba Perpetuum jazzile se 15. julija prvič ustavlja na Visokem v Poljanski dolini. Fantje in dekleta, ki jih je več kot 40, se že ogrevajo za čarobni koncert, ki bo na prostem ob Tavčarjevem Dvorcu. Ta ponuja odlično kuliso za različne dogodke, tokrat za spektakel ob vokalni ekstazi!   

»Ko glas postane instrument … in ko instrument postane glas, slišiš utrip svežine ritmov in zlitje harmonij Perpetuum Jazzile. Naš repertoar ne bi bil NAŠ brez značilne brazilske bossa nove, swinga, brez gostih harmonij close harmony in brez funka, popa in gospela. Danes, ko se glasba seli v digitalni svet, jo MI strastno vračamo v analognega!«
 
Tako sami zase pravijo člani zasedbe Perpetuum jazzile, ki jih je več kot 40, in ki navdušujejo s svojimi glasovi občinstvo doma in po vsem svetu. 15. julija prihajajo v Poljansko dolino, kjer doslej niso nastopili še nikoli. Gostilo jih bo čudovito zavetje Tavčarjevega dvorca, ki zanje ponuja odlično, kaj odlično, čarobno kuliso! 
 
Več o zasedbi: Perpetuum Jazzile je slovenski zbor a capella, ki izvaja pop in jazz. Zbor je pod imenom Komorni zbor Gaudeamus ustanovil Marko Tiran leta 1983 in z njim v slovenski (jugoslovanski) zborovski prostor vpeljal nekaj novega in do takrat za tedanje čase nekaj precej neobičajnega – zabavno in jazzovsko glasbo. Zbor, ki je poleg zabavne glasbe zelo uspešno gojil tudi umetno in narodno, je v našem okolju pionirsko izvajal aranžmaje tujih avtorjev (Gene Puerling, Ward Swingle, ki je zbor tudi obiskal in delal z njim, Kirby Shaw …), v osemdesetih in devetdesetih letih pa se je uveljavil zlasti s priredbami umetniškega vodje Marka Tirana, ki jih pred njim v Sloveniji za zbor praktično ni pisal nihče drug, in sicer Ko boš prišla na Bled, The Man I love, Les Feuilles Mortes (Autumn Leaves), The Summertime, The Night in Tunisia, Mas Que Nada, The Girl from Ipanema, Amor em Paz, Corcovado, Like a Lover, jazzovski Venček pivskih (slovenske narodne), Jedno popodne, …. in še mnoge druge iz zakladnice slovenske in svetovne glasbene literature. Zbor se je leta 1999 preimenoval v Perpetuum Jazzile. Marko Tiran je leta 2000 zbor zapustil. Do januarja 2011 je vodstvo prevzel Tomaž Kozlevčar, ki ga je nasledil Peder Karlsson, ustanovni član The Real Group. Za priredbo pesmi Africa je Perpetuum Jazzile prejel viktorja za posebne dosežke. Do danes je ta na youtube-u dosegel že 19,1 milijona (!) ogledov. 
 
»Naše platno je oder,
naše barve so naši glasovi,
mešamo jih in združujemo,
dokler ne nastanejo mojstrovine.
Zadovoljni obrazi so naš zagon in potrditev,
da to, kar ustvarjamo,
počnemo s srcem in predanostjo.« 
 
Zasedba, ki navdušuje s svojo preprostostjo in iskrenostjo, vedno očara s pristnostjo in zahtevnostjo vokalnih podvigov! Ne verjamete? Preverite na Dvorcu Visoko, kjer se bo 15. julija od 20.30 dalje v najčudovitejših barvah risala zgodba ob vokalni ekstazi Perpetuum Jazzila! Aktualnosti lahko preverite tudi na Facebook dogodku.