Maša and the Crystal Penguins v videospotu za skladbo En pogled
18. februar, 2013
Hulahoop prihajajo na Nebotičnik
18. februar, 2013

Pianist Petar Milić izdal zgoščenko s Chopinovimi deli

Pred kratkim je pri založbi ZKP RTV Slovenija izšla nova zgoščenka z izključno deli Frédérica Chopina v izvedbi Petra Milića. Petra Milića strokovna javnost uvršča med najboljše slovenske pianiste v mednarodnem merilu. V naslednjih nekaj mesecih mu boste lahko prisluhnili med drugim tudi na solističnih recitali v Ljubljani, Celju in Novi Gorici.

Pianistova dolgoletna želja je bila, posneti Chopinov program v koncertni dvorani, v naravnem okolju za ta inštrument, saj so studijski posnetki po njegovem mnenju preveč »suhi« in pogosto posneti preveč neposredno. Priložnost se je ponudila ob Milićevem recitalu s Chopinovim programom v Unionski dvorani v Mariboru februarja 2012, ko je ekipa v treh snemalnih dneh posnela material za zgoščenko.

Zgoščenka je zasnovana v obliki recitala, ki ima zlasti v povezavi s poljskim skladateljem bogato tradicijo. Petar Milić je zgoščenko posvetil svojemu preminulemu mentorju prof. Janezu Lovšetu, za katerega je bil mariborski večer zadnji glasbeni dogodek, ki mu je prisostvoval. Med sodelujočimi v ekipi naj omenimo glasbeno producentko Nino Šenk, tonsko mojstrico Aleks Pirkmajer, za mastering sta poskrbela Miro Prljača in Sonja Strenar, za oblikovanje knjižice pa Žiga Culiberg.


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.