Mi2 z izredno pesmijo v izrednih razmerah; Kakor nekoč
17. marec, 2020
Prvenec Petre Ambrož z naslovom Lažje je vse
17. marec, 2020

Pliš so posneli novo skladbo z naslovom Skosjeisto

Skupina Pliš predstavlja nov singel, ki zapolnjuje vrzel med njihovim prvim in zadnjim singlom, Metulji in Kužija. Že sam naslov Skosjeisto pove veliko. Grenko-sladka melanholija in premislek o lastnem obstoju, ki ga zakriva varljivo preprosta in sila nalezljiva melodija.

Avtor glasbe in besedila je Marko Gregorič, skladba pa je bila posneta v studiu Štala Recordings pod producentskim vodstvom Roka Lopatiča. Za videospot je poskrbela Aleksandra Ilijevski.

Pliš se od samih začetkov uspešna izogiba strogim žanrskim zakonitostim. Brez naglice se sprehaja med lahkotnim jazzom, simpatično pop senzibilnostjo, spevno plesnostjo ter intimnimi baladami. V njihov razgiban opus pa seveda spada tudi unikaten pristop do priredb svetovnih uspešnic, zaradi katerih se je zgodba zasedbe začela kot prava Youtube senzacija.

Temelje benda sestavljata izvrstna pevka Aleksandra Ilijevski in Marko Gregorič na kitari in kontrabasu. Leta 2012 sta pod imenom Pliš posnela prvi single z naslovom Metulji, ki je bil tudi najbolj predvajana skladba leta. Zadnjih 6 let sta polnopravna člana tudi Murat kot raper in beatboxer ter Tomaž Gajšt na trobenti in klaviaturah. Leta 2015 je kvartet posnel odlično sprejet prvenec Plošča za dve osebi.