Manouche so Superfajn
15. oktober, 2012
Mar Django Quartet in Boštjan Gombač skupaj v Zlatem Zobu
15. oktober, 2012

Pliš začaral prisotne v Zlatem Zobu

Foto: Zoran Abram

Foto: Zoran Abram

Glasbeni vodja zasedbe Pliš Marko Gregorič je uveljavljeni izvajalec in skladatelj, ki se je kalil v številnih domačih zasedbah kot so Šukar, Bossa de Novo, Fake Orchestra, Terrafolk in katarina Mala. Je stalni član zasedbe Eva Hren & Sladcore, sodeluje tudi z Muratom & Josom, za skupino Papir pa je prispeval skladbi Objem in Čudež. Na jubilejni letošnji 50. Slovenski popevki je nagrada strokovne žirije za najboljše besedilo šla v roke prav Marku Gregoriču, ki je napisal skladbo Zgoraj brez, izvedla pa jo je pevka katarina Mala.
Aleksandra je prikupna pevka s simpatičnim in izrazito lastnim stilom petja. Blaž Korez je idealen tolkalist za takšno intimno zasedbo, Sebastijana Duha, ki je eden naših najmarkantnejših jazz pianistov in je do sedaj sodeloval s številnimi znanimi imeni domače in svetovne jazz scene, pa je tokrat na odru zamenjal Marko Boh, poznan tudi kot član zasedbe Nula kelvina
Osnovna misel akustične skupine je, da delajo zares dobre skladbe. Takšne, da bodo lahko ponosni nanje. Poznavalci in ljubitelji prikimavajo, da so na pravi poti. Pliš je novo glasbeno zavezništvo dobre muzike, dobrih besedil in vrhunske izvedbe.

Glasbeni vodja zasedbe Pliš Marko Gregorič je uveljavljeni izvajalec in skladatelj, ki se je kalil v številnih domačih zasedbah kot so Šukar, Bossa de Novo, Fake Orchestra, Terrafolk in katarina Mala, Eva Hren & Sladcore… Aleksandra je prikupna pevka s simpatičnim in izrazito lastnim stilom petja. Blaž Korez je idealen tolkalist za takšno intimno zasedbo, Sebastijana Duha, ki je eden naših najmarkantnejših jazz pianistov in je do sedaj sodeloval s številnimi znanimi imeni domače in svetovne jazz scene, pa je tokrat na odru zamenjal Marko Boh, poznan tudi kot član zasedbe Nula kelvina.
Osnovna misel akustične skupine je, da delajo zares dobre skladbe. Takšne, da bodo lahko ponosni nanje. Poznavalci in ljubitelji prikimavajo, da so na pravi poti. Pliš je novo glasbeno zavezništvo dobre muzike, dobrih besedil in vrhunske izvedbe. Besede, ki jim z zagotovostjo lahko pritrdijo tudi prisotni v razprodanem Etno klubu Zlati zob.


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.