Doris Dragovič v Ljubljani
9. maj, 2013
Svarogov opozarja s skladbo Trilogija
9. maj, 2013

Po 14. letih se zasedba Plavi Orkestar vrača v Celje

Zasedba, ki letos obeležuje 30 let obstoja, bo po tem, ko je pred tremi leti razprodala koncert v Ljubljani, 25. maja nastopila tudi na največjem celodnevnem dogodku na prostem v celjski regiji – MladiSmo open air. 

Stari sarajevski mački Saša Lošić, Mladen Pavičić, Saša Zalepugin, Admir Ćeremida in Samir Ćeremida so se v zgodnjih osemdesetih odločili zaigrati skupaj in nastala je pop rock glasbena skupina iz Sarajeva Plavi orkestar, ki se je hitro povzpela v sam glasbeni vrh.
 
Njihova odločitev se je izkazala kot dobra, saj jih kritiki štejejo za enega največjih kulturnih fenomenov osemdesetih in devetdesetih let, ki je blizu tako starejšim kot mlajšim generacijam poslušalcev. V svoji karieri so izdali 8 albumov s številnimi hiti, ki jih je danes mogoče slišati na prav vseh radijskih postajah nekdanje Jugoslavije. Ako su to samo bile laži, Odlazim, Bolje biti pijan nego star, Od rođendana do rođendana in še marsikatere druge uspešnice pa vam 25. maja ne bo potrebno poslušati preko radia, ampak jih boste lahko slišali v živo.
 
Legendarni Plavi orkestar bo leto 2013 zaznamoval s koncertom na velikem odru MladiSmo open air-a v Celju, kjer bo prvič po štirinajstih letih nastopil pred celjsko publiko na velikem parkirišču pri Fakulteti za logistiko skupaj s popularno slovensko zasedbo Mi2. Plavci bodo znova iz oči v oči s svojo publiko obnovili energijo začetka, predstavili pa bodo tudi svoj novi album Sedam.
 
Vstopnice za veliki glasbeni spektakel, ki bo 25. maja 2013, je mogoče kupiti na vseh Eventimovih prodajnih mestih v Sloveniji. Cena vstopnice do 18. maja je 15 EUR, po tem datumu pa boste mogli zanjo odšteti 21 EUR, zato pohitite z nakupom in bodite zraven na največjem, najbolj spektakularnem, zvezdniškem, gibčnem, množičnem, skratka najbolj udarnem dogodku v Celju.