Rock Radio vabi na prvi slovenski Ski Closing
9. marec, 2016
Foto: Jani Ugrin
Anja Baš predstavlja singel What if
9. marec, 2016

Po singlu Megalodon Gora danes izdajajo prvenec

Nova slovenska hard rock/ metal zasedba Gora predstavlja prvenec Gora! Album vsebuje 10 novih skladb, med njimi tudi aktualno Megalodon, ki je izšla v februarju.

Kevin Koradin (vokal, kitara), Sergej Pobegajlo (bas kitara) in David Debevec (bobni) so Goro osnovali pred slabim letom. Do sodelovanja je pravzaprav prišlo čisto spontano – iz naključnih srečanj na raznoraznih koncertih je nastala ideja o novem, drugačnem bandu. Ker je vsem članom Gore skupna metal in hard rock glasbena preteklosti so se z Goro želeli vrniti k tem glasbenim koreninam. Nastali so prvi demo posnetki in kmalu zatem so skladbe začele dobivati današnji zvok in obliko.
 
Gora so po nekaj mesecih glasbenega spoznavanja in skupnega ustvarjanja začeli snemati album – spontano in neobremenjeno. Na njem je 10 avtorskih skladb, v katerih se pretakata klasični in moderni metal ter hard rock. Kljub spontanem nastanku skupine in organskem nastajanju skladb pa teme, ki se jih Gora lotevajo, vsekakor niso lahkotne: navdih so našli v stvareh, ki se jih dotikajo, ki jih zanimajo in fascinirajo, saj so želeli ustvarjati nekaj, kar je blizu in všeč najprej njim. Tako so nastali angažirani, družbeno kritični in znanstveno fantastični, temačni teksti, ki naravno sodijo k temačni glasbi.
 
Band Gora je osnovan v želji po uživanju v glasbi, ki jo ustvarjajo; z željo po ustvarjanju glasbe, ki jim je ljuba. Albuma zato niso po nepotrebnem zasičili z instrumenti – vse kar se sliši na albumu je odigrano z bobni, kitaro in bas kitaro, saj so želeli prikazati pristen, organski, surov zvok in občutek, da band pred poslušalcem igra v živo. Pri končni podobi skladb stavili na udarnost in preprostost.