Foto: Nejc Hötzl
Avven napovedali novo turnejo po tujini
11. marec, 2013
Tide v Orto baru že ta petek
12. marec, 2013

Polona Kasal z videospotom Cesta napoveduje solo prvenec

Minilo je več kot leto, odkar Polona ni več glas uspešne pop zasedbe Gušti in Polona, zato je zdaj že čas, da se v odločnem slogu vrne, tokrat s prvim singlom Cesta iz prihajajočega novega albuma Na Cesti.

Solo prvenec Na cesti je zbirka atmosferičnih indie pop pesmi, kjer Polona Kasal svojo naklonjenost do Tomaža Pengova – trubadurja slovenske glasbene scene 70-ih let, zlije v kolekcijo priredb njegovih skladb.

Da je Polona vzljubila Tomaža Pengova, je kriv road trip po bivši Jugoslaviji, kjer so bila njegova ikonična Odpotovanja presneta na kaseto, soundtrack melanholičnim pejsažem. “Pengovova besedila in glasba so me vedno ujeli nepripravljeno in mi nekako odnesli tla pod nogami. Njegove pesmi se dotikajo temnih in svetlih robov življenja. So neskončno lepe, intimne, polne svobode in večne ujetosti.”

Na solističnim albumu se Polona Kasal predstavlja kot avtorica priredb, aranžerka in so-producentka, pri katerih realizaciji ji je pomagalo nekaj zvenečih imen slovenske glasbene scene, kot so Aldo Ivančič (Borghesia), Luka Jamnik (Laibach, Kamerad Krivatoff), Peter Dekleva (Srečna mladina, Adam, Gušti, Golem)..

Video, ki spremlja Cesto je Polona naredila kot kolaž svojih posnetkov, dokument utrinkov njenega življenja. Album Na Cesti izide pod okriljem Glabene zadruge Celinka maja 2013.