Katarina Juvančič in Dejan Lapanja s singlom Irena predstavljata album Hope’s Beautiful Daughters
12. avgust, 2014
Foto: Tomaž Primožič
Slavko Ivančič in njegovih prvih 100 let v portoroškem Avditoriju
18. avgust, 2014

Predstavljamo izvajalce Slovenske popevke 2014

Letošnja Slovenska popevka se v soboto, 13. septembra, po šestih letih vrača v čarobne Križanke. Na festivalskem odru se bo predstavilo 14 novih popevk, vrstni red izvedbe pa je tudi letos določil Programsko-produkcijski odbor.

Strokovna komisija se je na predlog programsko-produkcijskega odbora skladno s pristojnostmi, ki izhajajo iz Pravilnika Slovenska popevka 2014, odločila za spremembo izvajalca. Namesto prvotno prijavljenega Mirka Bulčarja, bo skladbo z naslovom Bodi moja ljubica nocoj izvajal Uroš Smolej.
 
Programsko-produkcijski odbor festivala Slovenska popevka 2014, ki ga sestavljajo Boštjan Grabnar, Gaber Radojević, Žare Pak, Rudi Pančur, Gregor Forjanič in Matej Wolf, je zaradi omogočanja kakovostnejše izvedbe skladb na festivalu, določil vrstni red predstavitve skladb in nastopa izvajalcev, ki smo ga zapisali v spodnji tabeli. Vse skladbe bodo izvajalci odpeli v živo ob spremljavi Velikega revijskega orkestra RTV Slovenija ter pod dirigentskim vodstvom Patrika Grebla, Lojzeta Krajnčana in Žige Pirnata.
 
Na festivalu Slovenska popevka 2014 bo strokovna žirija podelile tri nagrade, in sicer nagrado za najboljše besedilo, nagrado za najboljšo interpretacijo in veliko nagrado za najboljšo skladbo festivala. Četrta nagrada pa bo pripadla izvajalcu skladbe, ki bo najbolj prepričala občinstvo festivala Slovenska popevka 2014.
 
Nastopajoči: Katarina Mala, Ela, Uroš Smolej, Petra Polak, Anika Horvat, Miha Renčelj, Darja Švajger, Alex Volasko, Irena Vrčkovnik, Ana Karneža, Nina Virant, Steffy, Rudi Bučar, Radio Mondo.