Foto: Urška Lukovnjak
Okttober s singlom Poišči me v pravljici
24. februar, 2016
Trio Hailenstein ponovno na liniji
24. februar, 2016

Prihaja Dan rock žena

Ženske imajo svoj Dan žena, rokerice  pa že od lani tudi svoj Dan rock žena! Po uspešnem prvem vseženskem glasbenem festivalu leta 2015 bo tudi tokrat 12. marca v Orto baru glasna glasba grmela izključno izpod hitrih prstov glasbenic.

S prvinsko žensko energijo bodo ob Dnevu rock žena  demonstrirale pravi ženski rock’n’roll. Hellcats, Halter Ego (Hrvaška) in PrettySerious bodo sebi in obiskovalcem poleg rož podarile še odlično rokenrol zabavo.
 
Ob letošnjem dnevu žena bodo oder Orto bara na festivalu Dan rock žena ponovno okupirale glasbene skupine sestavljenje zgolj iz glasbenic širšega rokenrol spektra. Namen takega festivala je spodbuditi kvalitetne ustvarjalke v  rock glasbi, pomagati pri preboju na koncertna prizorišča ter spodbuditi zanimanje žensk za ustvarjanje in razširjanje avtorske glasbe.
 
Hellcats so že stare znanke odrov v Ljubljani in seveda Orto bara in kot prva vseženska rock skupina že 10 let utirajo pot in orjejo ledino v glasbenih zvrsteh ki so sicer bolj v domeni nasprotnega spola tudi izven meja, saj so nastopale že na turnejah po Rusiji, Nemčiji, Italiji. Hellcats so prepričane, da bi ob pravi spodbudi marsikatera poleg prevladujočega udejstvovanja v popu ali klasiki  preizkusila  še v rock glasbi, prijela za inštrumente in ustvarjala svoje skladbe. 
 
Saša in Sonja Zagorc, organizatorki in idejni vodji festivala ter gonilna sila Hellcats, aktivno iščeta somišljenice in letos sta jih, tako kot lansko leto, našli tudi izven meja. Halter Ego iz Zagreba bodo s svojo odločno držo in skladbami, ki se z lahkoto umeščajo v najbolj plodno obdobje hrvaške rock glasbe, ki so ga vodili Majke in podobni, prepričale ljubitelje brezkompromisnega garažnega rokenrola.
 
Iz Maribora pa prihajajo Pretty Serious, ki svojo energijo usmerjajo v avtorske pesmi in žive nastope obenem pa rade kritično komentirajo aktualno dogajanje in podpirajo povezovanje žensk v glasbi in so kot narejene za nastop na festivalu Dan rock žena. Ki pa prav letos gostuje tudi v Mariboru in sicer kot del večera Rock radia v klubu Kaos.