Neisha s skladbo Visoko nad oblaki za gluhe in naglušne
9. december, 2014
Zasedba Shadowicon predstavlja video za skladbo If I Was The One
9. december, 2014

Prvenec Žige Rustja že v prodaji

V soboto, 6.12.2014, je izšel prvenec Z moje perspektive nadarjenega primorca Žige Rustje! Sodobni pop kantavtor z rock pridihom je pripravil 9 skladb in tako predstavlja pogled na glasbo in svet z njegove perspektive.

Žiga Rustja je svoj prvenec najprej predstavil domačemu občinstvu – na dan izida je nastopil v Kulturnem domu Izola in več kot navdušil vse prisotne. Napolnjena dvorana je na Žigo vplivala na prav poseben način: “Ves čas sem se boril s čustvi. Naj povem, da pred časom nisem pričakoval, da bom sploh do tega prišel. Seveda sem si želel, vendar je med željami in končnim ciljem velika razlika. Trud dveh intenzivnih let se je končno obrestoval in dočakal sem svoj trenutek. Pri vsaki izvedeni pesmi sem se spominjal, kako sem jo napisal, kako sem se takrat počutil, kako je potekalo snemanje, se spomnil na ljube in tiste manj ljube prigode. Na trenutke je bilo zelo težko odpeti s “cmokom” v grlu :). Izjemno sem zadovoljen s končnim izidom!”.
 
Album Z moje perspektive je počasi začel dobivati vsebino že v preteklem letu, ko je Žiga posnel prve takte. Njegov talen in potencial sta kmalu opazila Andrea Flego in Jan Baruca, producenta albuma. Vse skladbe s prvenca so avtorske, navdih zanje pa je Žiga iskal in dobil preprosto v življenju samem. Na albumu tako lahko najdete tudi skladbe, ki ste jih že imeli priložnost slišati na radiih: Na kavču, Zaprem oči ter aktualni single Nisi sam. 
 
Žigo lahko do konca leta slišite na prenekatrih odrih, tako v akustični kot v električni različici. Primorskega avtorja in glasbenika Žigo Rustjo glasba takorekoč spremlja že vse življenje. Kot otrok je nastopil v videospotu ‘Bit’ skupine Zmelkoow in odpel del besedila v zborčku, kmalu zatem pa se je z glasbo začel ukvarjati še resneje. Med mnogimi nastopi v raznih zasedbah na glasbenih odrih ter sodelovanju v gledaliških predstavah je odkril smisel za pisanje in skladanje lastnih skladb. Sprva sramežljivo je stopil v svet ustvarjanja glasbe in že s prvimi posnetki prepričal mnoge.
 
Žiga pravi, da je glasba zanj pomembna kot zrak – prisluhnite njegovim stvaritvam in preverite sami, zakaj mu mnogi napovedujejo lepo in uspešno glasbeno prihodnost! Prvenec Žige Rustje Z moje perspektive je že v prodaji!