Skupina A day in Venice predstavlja singel Kapljice
13. julij, 2014
LeeLooJamais predstavljajo akustično verzijo skladbe Ljubavi
13. julij, 2014

Prvi Hangarfest tudi z Big Foot Mamo, Siddharto in Petrom Lovšinom

Hangarfest se pripravlja na vzlet! Na prvo vožnjo vas v družbi Big Foot Mame, Siddharte, Petra Lovšina in No More Faith vabi nov glasbeni festival, ki se bo med poletne glasbene festivale prvič vpisal v četrtek, 14. avgusta 2014. Mesto odhoda:  Lahovče!

Prvi Hangarfest se bo 14. avgusta odvijal v Lahovčah, naselju v občini Cerklje na Gorenjskem, ki leži v neposredni bližini vzletne in pristajalne steze letališča Jožeta Pučnika (od tod so organizatorji dobili tudi navdih za ime festivala). Že prva edicija festivala pa obeta in napoveduje močno in dolgoročno glasbeno zgodbo – Big Foot Mama, Siddharta in Peter Lovšin; skupaj, na istem odru!
 
Big Foot Mama, Siddharta in Peter Lovšin so vsak zase veliko glasbeno ime, ki že več let, celo desetletij, navdušujejo stare in nove generacije – vsak s svojo več kot uspešno in dobro začrtano glasbeno potjo in zgodbo. 
 
Povezanost velikih rockerjev seže daleč v preteklost: Big Foot Mama so se v začetnih korakih svoje kariere kalili in nabirali odrsko kilometrino kot predskupina Sokolov, ki jo je konec osemdestih ustanovil prav Peter Lovšin. Kasneje so Alen Steržaj, Jože Habula in Miha Guštin igrali tudi v Lovšinovi spremljevalni skupini Vitezi obložene mize, Big Foot Mama pa je sodelovala pri Lovšinovem albumu Dolina kraljic.
 
Vse od večjega glasbenega preboja zasedbe Siddharta v sredini devetdesetih let prejšnjega stoletja se v javnosti in v medijih pojavljajo primerjave zasedb Siddharta in Big Foot Mama. Tekmeci na papirju pa so v resnici veliki prijatelji – to so dokazali tudi leta 2006, ko so Siddharta ob 15. obletnici skupine Big Foot Mama predelali skladbo Neki sladkega. 
 
Se spomnite himne Slovenske nogometne zveze Dviga Slovenija zastave, ki so jo napisali Siddharta? V njej sodelujeta (poleg drugih) tudi Peter Lovšin in Grega Skočir (BFM). Seveda pa so se Peter Lovšin, Siddharta in Big Foot Mama že srečevali na koncertnih odrih širom Slovenije.
 
Na letošnjem Hangarfestu bodo rockerji stali na skupnem odru. Festival, ki vam že v prvi ediciji predstavlja tri velika imena slovenskega roka, se bo v četrtek, 14. avgusta, odvijal v Lahovčah v bližini letališča Jožeta Pučnika. Za dobro glasbo bo poskrbljeno, organizator pa obljublja tudi pogled na zračni promet. Če bo že iz tal zanimivo opazovati pristajajoča letala, kako bo šele zanimiv pogled na festivalsko dogajanje iz zraka! Bodite del prvega (od mnogih) Hangarfesta tudi vi!