David Grom predstavlja Dinamit
3. april, 2013
Da Phenomena pred izidom albuma na koncertne odre
3. april, 2013

Prvič so se predstavili San Di Ego

Foto: Dominika Torkar

Foto: Dominika Torkar

Ljubljana, 27.3.2013, Orto bar. Ura je okoli 21:30, ko se začnejo na prizorišču zbirati zabave, rokenrola in pa tudi dobre kapljice žejni ljudje. 

Sprva se zdi, kot da gre za podelitev kakšnih glasbenih nagrad, saj opazimo med gosti polno znanih glasbenikov kot so Samuel Lucas, Aleš Klinar, Franci Zabukovec – Zabukowski, Cveto Polak, Roman Ratej, Patrik Vlačič ter člani bendov Billysi, Rok`n`bend, Bohem, Mit, Hellcats, Alya, Muff, Victory in še mnogo drugih znanih obrazov iz sveta zabave in domače estrade. Le kaj je pritegnilo pozornost vseh teh ljudi na ta dan? Kot smo povprašali naključnega gosta pred legendarnim ljubljanskim Orto barom nam je ta zaupal, da so mu na uho prišle govorice o nekem novem ego-tripnem super-bendu, katerega sestavljajo štirje izkušeni rockerji, ki so si nadeli ime San Di Ego in so na ta večer obljubili eno krajšo, ampak zelo glasno promocijo njihovega novega benda. In tako je bilo (pravijo). 
 
Ob približno 21:40 je slovenska legenda med glasbenimi uredniki Dragan Bulič najprej napovedal predvajanje videospota za komad Zadnji cent, katerega so fantje iz dotičnega benda posneli v samoprodukciji pod taktirko zelo talentiranega Mateja Nahtigala, kateri je cel videospot posnel le s kamero na fotoaparatu.

Po končani premierni predstavitvi videospota Dragan napove še bend in na kratko predstavi vsakega člana posebej. Po tej nadvse "ganljivi" predstavitvi končno prikorakajo na oder tudi vidno živčni, a polni adrenalina kitarist Matic Ajdič, pevec Sergej Škofljanec, bobnar Jure Doles in pa basist Martin Rozman in po krajšem uvodu (katerega je prispeval eden in edini Tadej Vasle-Vaso) brez milosti štartajo s svojim aktualnim komadom Zadnji cent in krajše popotovanje skozi San Di Egovski repertoar se tako prične.

Fantje so predstavili tudi nekaj svojih avtorskih skladb, katere bodo zelo kmalu ugledale luč sveta. Poleg že omenjenega udarnega in uporniškega Zadnjega centa,so fantje med drugim odigrali še zelo šaljiv blues-rock komad z naslovom Cupata, ljubezensko baladico Sonce je tam kjer si ti in pa hard-rock rifovski štiklc Domina, ki govori o perverzni sosedi.

Mini-promocija je bila speljana suvereno in v duhu heavy-rock religije, katere goreči verniki so tudi člani zasedbe San Di Ego. Po končanem koncertu se jim je odvalila skala od srca, saj je prvi koncert ponavadi tudi najbolj stresen, ampak fantje se že veselijo novih podvigov in obljubljajo še naprej, da bodo zvesti pravoverni rockerski tradiciji in da bodo vedno in povsod šli "do konca".