Manouche z novim poletnim singlom Men Si Fensi
20. junij, 2013
Tropski in Emkej v videospotu za skladbo Betonska šuma
21. junij, 2013

Ratko Divjak in Big Band RTV Slovenija z gosti

Za vse ljubitelje tako Big Banda RTV Slovenija kot jazz glasbe bo ta oda radosti v četrtek, 27.6.2013 OB 20:30 idealna priložnost, da izvrstno koncertno energijo z odličnimi glasbenimi gosti doživite v živo v akustični dvorani Etno Kluba Zlati Zob, kjer kraljuje sproščenost.

Big Band RTV Slovenija pod taktirko Lojzeta Krajnčana z gosti, Alenko Godec, Otom Pestnerjem, Borutom Bučarjem, Urošem Peričem, Janezom Bončino –  Benčem, Vidom Jamnikom in Mariem Mavrinom se bo Ratku Divjaku ob odhodu v pokoj poklonil s koncertom. Poleg solistov, članov Big Banda RTV Slovenija, pa se bo posebej predstavil tudi Ratko Divjak.
 
Ratko Divjak, legendarni nezamenljivi jazz bobnar, ki je na začetku svoje kariere pripadal pop rock glasbi, septembra odhaja v pokoj. Rale danes v glasbenih vodah velja za legendo. Glasbeno pot je sicer začel z rockom in popom in igral z znamenitimi zasedbami in glasbeniki, kot so Time, Sončna pot, Dinamiti, Tihomir Pop Asanović in September. Po srečanju z vibrafonistom Boškom Petrovićem ga je pot vodila v jazz. Leta 1973 je spoznal trobentača Petra Ugrina in se na njegovo priporočilo prijavil na avdicijo za Plesni orkester Radia Ljubljana-PORL. Preselil se je v Ljubljano in postal član Big Band RTV Slovenija ter sodeloval s številnimi velikimi imeni jazza (Art Farmer, Gary Burton, Stan Getz, Joe Pass, Duško Gojković, Dave Libman, Ferdinand Powel, Gianni Basso, Richard Davis, Joe Pass, Diane Schuur). Ratko Divjak se lahko pohvali tudi z vsaj 10.000 posnetki, na katerih je mogoče slišati njegovo igranje.

Organizatorji so se odločili za izredno nizko ceno vstopnic (5 €). Kupite jih lahko v klubu Zlati zob.