Dandelion children vabijo na Bled
29. marec, 2013
Foto: Zaklop
Grand pok, kabaret kot ga še niste doživeli
29. marec, 2013

Red Summer Party najavlja Axwella in open-air

Black Pony Entertainment Group ponosno predstavlja nov format zabave ter prvega headlinerja: k nam na zadnji dan šole, 21.6., prihaja gigant plesne glasbe in frontman Swedish House Mafie – Axwell. 

Začelo se je pred dobrim letom in pol, ko je Black Pony Entertainment Group v Ljubljano pripeljal Davida Guetto in Afrojacka s Paris Hilton, nato pa je sledila pomladna edicija s francoskim house virtuozom Martinom Solveigom. Po pomladi je prišlo poletje in z njim kultni DJ med DJ-ji – Tiësto. Družbo mu je delal Calvin Harris, ki je ravno tisti čas razstreljeval globalna plesišča s hitom We Found Love. Leto dni kasneje si je z njim prislužil grammyja. Vročica poletja se je polegla in bil je čas za drugi Red X-mas Party. Da bi elegantno zaokrožili leto presežkov, so poniji dali v Ljubljano pripeljati prvega DJ-ja na svetu in 10.000 obiskovalcev je božič praznovalo nekoliko prej: vrtel jim je namreč Armin van Buuren. Sedaj je čas za novo zgodbo, nov format in novo lokacijo. 
 
Postavil je standarde v plesni glasbi. Bil je frontman najbolj odmevne trojice DJ-jev, ki je ravno ta ponedeljek s svojim zadnjim nastopom v Miamiju dokončno zaprla poglavje divjega pohoda elektronske plesne glasbe. Če samo spomnimo: Swedish House Mafia je leta 2011 podrla vse rekorde, ko je v manj kot desetih minutah razprodala več kot 20.000 vstopnic za Madison Square Garden v New Yorku. Njihova invazija globalne party scene je že pred leti iz vodilne medijske avtoritete na področju glasbe dobesedno iztisnila eno največjih priznanj v zgodovini glasbene scene: razvpita revija Rolling Stone je namreč na svoji naslovnici priznala, da so DJ-ji nove rock zvezde. 
 
Axwell prav od tega tedna dalje nadaljuje svojo kariero, kot jo je začel – solo. V zadnjih 2 letih je bil za grammyja nominiran kar dvakrat. S svojo založbo Axtone Records bo nadaljeval svoje glasbeno poslanstvo, nam pa bo ob začetku poletja serviral svežo porcijo plesnih bitov, s čimer bo Red Summer Party, skupaj z obiskovalci, odprl nov trend v plesni glasbi. Trenutno je to edini Axwellov potrjen nastop v tem delu Evrope, saj ga na bližnjih festivalih v tem času ne bo.  
In naj samo namignemo: plesalo se bo zunaj. Black Pony bo tako izpolnil lansko obljubo o ponovitvi kvalitetnega rdečega poletnega spektakla. Tokrat v nadaljevalni seriji na prostem. Slovenija bo plesala pod vedrim nebom –  ne glede na vremenske razmere. Metropolitanska zabava v središču Ljubljane se bo začela pod modrim nebom in končala pod zvezdnatim. Katero lokacijo bo Black Pony preoblekel v urbano središče, bo znano v naslednjih tednih, si pa lahko vsi ljubitelji rdeče zabave že označite datum: open-air Red Summer Party se bo zgodil v petek, 21. junija.


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.