Kim B in Žiga Avbreht s singlom Just wait for the minute
12. november, 2014
Foto: Zoran Abram
Mladi levi rjovejo kot še nikoli
16. november, 2014

Rekordna deseta GorA RockA finančno podprla številne organizacije

Foto: Sani Može

Foto: Sani Može

Od 27. junija do 29. junija, se je na Šentviški planoti odvijal že 10. dobrodelni festival GorA RockA.  Festival je letos zabeležil nov rekord, saj se je čez vikend na festivalu zabavalo več kot 10.000 žurerjev.

Letošnje leto je festival obiskalo rekordnih 10.000 obiskovalcev, ki so v prekrasnem okolju, ob ugodnih cenah in gostoljubju domačinov, z zabavo in dobro voljo poskrbeli tudi za dobrodelnost. Organizatorji so se odločili, da bodo letošnji izkupiček festivala namenili projektu Botrstva v Sloveniji in lokalni skupnosti.
 
Skupen izkupiček letošnjega festivala je znašal 19.511 EUR, s katerim so organizatorji podprli naslednjie dobrodelne projekte oz. organizacije: projekt Botrstvo v Sloveniji 6.000 EUR, TD Šentviška planota 3.000 EUR (urejanje Bukovega gaja in označitev kolesarskih poti na Šentviški planoti), KS Šentviška Gora 1.000 EUR (gradnja podpornega zidu proti vasi Daber), KS Pečine 1.000 EUR (sanacija krajevnih cest), KS Ponikve (ureditev okolice športnega igrišča), PGD Ponikve-Planota 2.000 EUR (dokončanje pisarne in nabava gasilske opreme), SSK Ponikve 1.500 EUR (ureditev parkirišča), ŠD Šentviška Gora 3.891 EUR (ureditev infrastrukture na prireditvenem prostoru festivala GorA RockA), voziček za vrtec 120 EUR.
 
Sicer pa so za nepozaben vikend na Šentviški planoti poskrbeli Dubioza kolektiv, Tabu, Big Foot Mama, Zmelkoow, Zablujena Generacija, Elvis Jackson, The Drinkers, Tide, Kiss forever band, Q2O in Ansambl Ikebana.
 
Organizatorji se ob tej priložnosti še enkrat zahvaljujejo vsem obiskovalcem in podpornikom festivala, ki je v teh letih zrasel do enega najpomembnejših in najvplivnejših rock festivalov v Sloveniji. In uspešna zgodba se nadaljuje v leto 2015.
 
Se vidimo na 11. festivalu GorA RockA! Vstopnice za festival GoraA RockA 2015 so že v prodaji na vseh prodajnih mestih sistema Eventim in na tej povezavi.