torul01
video: TORUL – IN WHOLE
29. avgust, 2011
zansercic28
novica: ŽAN SERČIČ Z REMIKSOM SKLADBE
30. avgust, 2011

reportaža: 10. ŽUR Z RAZLOGOM

Zur_z_razlogom_5

Zur_z_razlogom_5Več kot 20.000 mladih je v ljubljanskem parku Tivoli žuralo z razlogom. Sedemurno glasbeno dogajanje z DJ Umekom je pospremilo vroče vzdušje, čeprav je vzdušje nekoliko ohladila poletna ploha, ki je prav tako že tradicionalno osvežila Žur. Naš najboljši DJ se je navdušeni množici predstavil s poletnimi hiti z Ibize, s svetovnih klubskih festivalov ter z nekaterimi svežimi skladbami, ki jih je ustvaril prav za Žur z razlogom.

Tradicionalno dogajanje v središču Ljubljane je tudi tokrat uspešno uresničevalo svoje poslanstvo premagovanja ravnodušnosti med mladimi do nasilnih dejanj.

Od decembra 2004, ko se je v mestnem jedru Ljubljane prvič zbrala množica mladih in skozi zabavo zbirala donacije za sovrstnike, so mladi skupaj s Si.mobilom in partnerji dogodka zbrali več kot 192.000 evrov. Natančen znesek o zbranih donacijah na 10. Žuru z razlogom bo Si.mobil sporočil v drugi polovici septembra, ko bodo znani podatki o višini SMS donacij in preostalih sredstev iz drugih virov doniranja.

Od leta 2006 Žur z razlogom sodeluje z društvom Beli obroč Slovenije in zbira sredstva za pomoč mladim žrtvam kaznivih dejanj. Vstopnina z namenom v višini 1 EUR bo skupaj z donacijo Si.mobila in partnerjev dogodka društvu Beli obroč Slovenije pomagala opremiti še več prijaznih sob po Sloveniji.

Prijazne sobe stroka uporablja za pogovor z otroki, ki so žrtve kaznivih dejanj. Da bi ta najbolj ranljivi del naše družbe zaščitili pred nadaljnjo travmatsko izkušnjo v postopku zasliševanja, si Beli obroč skupaj s Si.mobilom prizadeva urediti prijazna okolja po Sloveniji, v katerih bi bili otroci ob visoko usposobljenih strokovnjakih, med pogovorom in igro, zaslišani le enkrat. Pogovor z otrokom se snema, posnetek pa je opremljen s posebnim žigom in varno spravljen za potrebe sodišča, tožilcev in strokovnjakov.
Del sredstev, zbran s pomočjo Žura z razlogom, je društvo Beli obroč namenilo opremi nekaterih že obstoječih prijaznih sob po Sloveniji. Poleg tega je odprlo prijazno sobo v Ljubljani na sedežu društva. Naslednja prijazna soba se bo odprla predvidoma sredi septembra v Mariboru.

{yoogallery src=[/images/stories/koncerti/zzr2011]}

Foto: Žiga Intihar, Katja Klopčič


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.