ajsaivsek30
mp3: Novi singel: AJDA IVŠEK – ANDI
1. oktober, 2011
Gallus je bil ekstra Perpetuum Jazzile
2. oktober, 2011

reportaža: IN FLAMES V LJUBLJANI

In_Flames_29

In_Flames_29Po nekaj več kot dveh letih so se pionirji gothenburškega melodičnega metala, In Flames, vrnili v prestolnico. Tokrat so žgali v prostorih Kina Šiška, v sklopu skupne evropske turneje pa so publiko v pogon spravili slovenski death metalci, Noctiferia.

V 40-minutnem spektaklu, ki ga je pripravila Noctiferia in skoraj zasenčila švede, je bilo slišati predvsem pesmi iz zadnjega albuma Death Culture, manjkalo pa ni niti zvokov PerAspere in Slovenske morbide. Ljubljanska zasedba se je skupini In Flames pridružila na 25-dnevni turneji po Evropi, s katero promovirajo novi album. Z In Flames niso igrali prvič, je pa tokratno sodelovanje vsekakor bolj odmevno, saj ima Noctiferia precej fanov tudi v Španiji, Švici, Avstriji,…

In Flames so začeli z nekaj komadi z nove plošče Sounds of a playground fading, ki so jo posneli brez kitarista in ustanovitelja zasedbe, Jesperja Strömblada. Plošča  je med njihovimi oboževalci požela kar nekaj kritike, saj jim očitajo, da so postali preveč mainstreamovski in “mehki”.  Seveda so na svoj račun prišli tudi ljubitelji starih zvokov gothenburške zasedbe, saj je njihov repertoar segel vse tja do albuma Lunar Strain. Dokazali so, da njihov zvok brez starega kitarista nikakor ni slabši. Izvrstna izbira in izvedba skladb ter pristen stik s publiko je redke pustil ravnodušne.

Tekst: Nejc Puš
Foto: Tina Rus, Nejc Puš

{yoogallery src=[/images/stories/koncerti/inflames/nejc]}
{yoogallery src=[/images/stories/koncerti/inflames/tina]}


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.