Adamlive03-JaniUgrin
intervju: TV: SKUPINA ADAM
29. maj, 2011
natalija30
mp3: Novi singel: NATALIJA VERBOTEN – ZAPOJ SLOVENIJA
30. maj, 2011

reportaža: MOBY V VSEJ SVOJI RAZSEŽNOSTI

Moby_18

Moby_18Oder Gospodarskega razstavišča je 26.5. 2011 povsem osvojil Moby. V okviru Mars festivala Ljubljana – Zagreb , ki je do sedaj že gostil velika, a predvsem slovenska glasbena imena, je bil Moby tokrat popolna osvežitev.

Malo po dvaindvajseti je po srbski rock skupini Darkwood dub namreč zaigrala znana melodija klavirja v elektronskih ritmih in pred oder se je v nekaj sekundah zgrnila množica ljudi. Moby je vzdušje stopnjeval s svojimi vsem poznanimi komadi kot so In My Heart, We’re All Made Of Stars, Porcelain in Why Does My Heart Feel so Bad. Izvrstno ozvočenje in sama kvaliteta glasbe sta pripomogla k doživetju glasbe, kot jo dojema sam Moby, svetlobni učinki pa so glasbenega genija v množici le še povzdignili. Po odru je tako večino časa norel s kitaro, a se je na bobnih nato umiril in dopolnjeval temnopolto vokalistko, ki je v ritmih popolnoma ponorela. S svojo zasedbo je tako dokazal, da je ustvarjanje glasbe njegovo življenje in da ga inspirirajo stvari, na katere sami sprva nismo pozorni, a jih v glasbi lahko opazimo. 

V četrtek se je tako povsem jasno pokazalo, da ima Moby tudi na slovenskih tleh kar nekaj oboževalcev, ki so po večini Mars festivala udeležili le zaradi njega in njegove glasbe. Le upamo lahko, da se bodo podobni dogodki v Sloveniji še ponavljali in da za velika imena ne bomo prikrajšani.

Foto: Primož Bregar (Zarolaj.si)
Tekst: Maja Mežan (Zarolaj.si)
{yoogallery src=[/images/stories/koncerti/moby]}


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.