MaticSusnik13
novica: MATEJ SUŠNIK NA EVROPSKI TURNEJI S SKUPINO HELSTAR
6. julij, 2011
GasperRifelj06
mp3: Novi singel: GAŠPER RIFELJ – KRIV SEM
6. julij, 2011

reportaža: ROCK OTOČEC

1184 Guano Apes

1184 Guano ApesLetošnji Rock Otočec je kljub dežju in temperaturnim spremembam pustil nepozaben vtis med obiskovalci. Kljub temu, da je med petkovim nastopom skupine Elvis Jackson in Guano Apes nenehno deževalo, to največjih fanov skupine ni niti malo motilo. Pravzaprav je dež hladil vnetost oboževalcev, ki so skupaj s skupinami prepevali njihove največje hite. Guano Apes so predstavili skladbe iz njihovega novega albuma Bel Air in s svojim nastopom na odru Rock Otočca dokazali zakaj veljajo za največji nemški glasbeni izvozni artikel.

Vreme nikakor ni moglo kljubovati obiskovalcem, željnih dobre glasbe niti v soboto. Novost letošnjega festivala so bili tudi nastopi nadobudnih mladih glasbenih zasedb na malem odru na otočku. V nedeljo popoldne je med drugim potekal tudi mednarodni posvet o vplivu glasbe na družbeno dogajanje in obratno. Z gosti smo se pogovarjali o glasbenih oblikah, njihovi pomembnosti pri zbliževanju ljudi in kultur ter njeni globini in sporočilnosti.

Kot je poudaril Igor Vidmar je tudi to eden izmed presežkov Rock Otočca v primerjavi z ostalimi festivali, saj ni v navadi, da bi festivali vzpodbujali h kritičnemu razmišljanju o dogajanju v družbi.

Letošnji zaključek festivala je pripadal skupini The Subways, ki so s svojo neverjetno odrsko eksplozivnostjo očarali množico pod odrom. Interakcija skupine z oboževalci je bila neverjetna že med samim nastopom, zgodba pa se je nadaljevala tudi po njihovem koncertu, ko so člani skupine skupaj s Francijem Kekom zasedli gostinski pult glavnega šotora in pod njim skupaj z obiskovalci ob rock hitih vseh časov vztrajali do pol šestih zjutraj. Vsekakor je bilo vsem jasno zakaj so nastopili na Reading festivalu 5 let zaporedoma. The Subways so zagotovo band, ki si ga na Rock Otočcu še želimo. “Vse bomo naredili, da se vrnejo na oder Rock Otočca”, dodaja Franci Kek.

Foto: Tina Rus (Zarolaj.si)

Petek:
{yoogallery src=[/images/stories/koncerti/RockOtocec/petek]}

Sobota:
{yoogallery src=[/images/stories/koncerti/RockOtocec/sobota]}

Nedelja:
{yoogallery src=[/images/stories/koncerti/RockOtocec/nedelja]}


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.