Animateka bo letos močno zaznamovana z glasbo
4. december, 2011
Foto: Matjaž Fartek
Maja Prašnikar z videospotom za nežno balado Oktobra
5. december, 2011

Requiem bodo s koncertom proslavili polnoletnost

 

Requiem, ki bo v soboto, 10.12.2011 v Kinu Šiška v Ljubljani priredil koncert ob 18. obletnici obstoja skupine ter predstavil nove skladbe z prihajajočega albuma Fallen Angel, bo del izkupička od prodanih vstopnic namenil v dobrodelne namene.
Zbrali bodo sredstva za pomoč sinu pokojnega bobnarja skupine Requiem, Damjana Brezovca, ki mora na zapleteno operacijo slušnih kanalov v Nemčijo. S to operacijo bodo Borutu omogočili, da bo končno lahko slišal vse, kar je njegov pokojni oče ustvaril v svoji bogati glasbeni karieri.
Drugi del sredstev pa je namenjen Rdečemu križu v občini Pivka, ki ga bo namenila za pomoč delavcem, ki so jih odpustili in imajo sedaj resne težave s preživljanjem svojih družin.
Gostje na koncertu v Kinu Šiška bodo Evil Eve in Shutdown, zvestim fanom pa bodo Requiem na posebni stojnici tokrat ponudili tudi zanimivo bero najrazličnejših izdelkov, povezanih z bendom tako ali drugače.
Na velikem koncertu ob 18. obletnici delovanja bo zvesto občinstvo slišalo ne le nove skladbe s prihajajočega albuma Fallen Angel, ampak seveda tudi stare hite te legendarne slovenske zasedbe, vključno z odmevnim singlom Stare device, ki je še danes obvezni repertoar vsakega pravega motozbora. In kaj je tisto, kar odlikuje Requiem skozi 18 let – vodja Marko Slokar pravi, da predvsem to, da so obdržali svoje stare fane, ki jih zvesto spodbujajo, obenem pa so dobili veliko novih, mladih fanov, ki norijo na koncertih. ‘Glasba mora biti del tebe in ne sredstvo za dosego ciljev. Najlepše je seveda deliti energijo na odru z ljudmi, ki jim zaupaš in verjameš vanje. Vaje, koncerti in vse, kar kot band delamo skupaj, prežeto z dobro energijo in iskrneo željo po ustvarjanju – to je recept za 18 let delovanja!’
Zasedba je v teh letih preigrala številne odre, velike in majhne, in postala stalnica na raznih motozorih tako doma kot tudi čez mejo. Še posebej pa se spomnijo treh koncertov, pravijo. ‘Rock namesto drog v Hali Tivoli, ki smo ga sami organizirali in izpeljali kljub neizkušenosti. Potem Rock in Izola, kjer smo delili oder z Deep Purple, Status Quo in Cheap Trick. Dobro pa se spomnimo tudi koncerta nekje na Dolenjskem v neki gostilni, kjer ni bilo nikogar – razen enega para, ki je plesal na heavy metal!’

Requiem, ki bo v soboto, 10.12.2011 v Kinu Šiška v Ljubljani priredil koncert ob 18. obletnici obstoja skupine ter predstavil nove skladbe z prihajajočega albuma Fallen Angel, bo del izkupička od prodanih vstopnic namenil v dobrodelne namene.  Zbrali bodo sredstva za pomoč sinu pokojnega bobnarja skupine Requiem, Damjana Brezovca, ki mora na zapleteno operacijo slušnih kanalov v Nemčijo. S to operacijo bodo Borutu omogočili, da bo končno lahko slišal vse, kar je njegov pokojni oče ustvaril v svoji bogati glasbeni karieri. Drugi del sredstev pa je namenjen Rdečemu križu v občini Pivka, ki ga bo namenila za pomoč delavcem, ki so jih odpustili in imajo sedaj resne težave s preživljanjem svojih družin.  

Gostje na koncertu v Kinu Šiška bodo Evil Eve in Shutdown, zvestim fanom pa bodo Requiem na posebni stojnici tokrat ponudili tudi zanimivo bero najrazličnejših izdelkov, povezanih z bendom tako ali drugače.

Na velikem koncertu ob 18. obletnici delovanja bo zvesto občinstvo slišalo ne le nove skladbe s prihajajočega albuma Fallen Angel, ampak seveda tudi stare hite te legendarne slovenske zasedbe, vključno z odmevnim singlom Stare device, ki je še danes obvezni repertoar vsakega pravega motozbora. In kaj je tisto, kar odlikuje Requiem skozi 18 let – vodja Marko Slokar pravi, da predvsem to, da so obdržali svoje stare fane, ki jih zvesto spodbujajo, obenem pa so dobili veliko novih, mladih fanov, ki norijo na koncertih. “Glasba mora biti del tebe in ne sredstvo za dosego ciljev. Najlepše je seveda deliti energijo na odru z ljudmi, ki jim zaupaš in verjameš vanje. Vaje, koncerti in vse, kar kot band delamo skupaj, prežeto z dobro energijo in iskrneo željo po ustvarjanju – to je recept za 18 let delovanja!”

Zasedba je v teh letih preigrala številne odre, velike in majhne, in postala stalnica na raznih motozorih tako doma kot tudi čez mejo. Še posebej pa se spomnijo treh koncertov, pravijo. “Rock namesto drog v Hali Tivoli, ki smo ga sami organizirali in izpeljali kljub neizkušenosti. Potem Rock in Izola, kjer smo delili oder z Deep Purple, Status Quo in Cheap Trick. Dobro pa se spomnimo tudi koncerta nekje na Dolenjskem v neki gostilni, kjer ni bilo nikogar – razen enega para, ki je plesal na heavy metal!”