Igor Lija s singlom Ko te ni
17. julij, 2013
Čuki s predelavo Krokodilčkov
19. julij, 2013

Robbie Williams pred 65 tisoč glavo množico

The Ego Has Landed  je naslov enega od  albumov Williamsa iz leta 1999. No ja, ima ga še vedno toliko (ega, namreč), da lahko počne vse kar se mu zahoče. Je velik nastopač in samovšečnež (na začetku koncerta ga spustijo iz makete njegove glave in njegovo povečano glavo tudi večkrat pripeljejo na oder (rad se norčuje iz samega sebe). 

Prizorišče:
Dunajski Hipodrom Krieau, ki ga preuredijo za velike koncerte. Dodajo mu tribune center, levo in desno, na katere posedejo večino gostov. Tam je tudi veliko prizorišče pred odrom, kjer so stojišča. Koncertni prostor je odličen, le včasih zasmrdi po konjih in pesek na stezi je že tako droben, da se pri vhodu take mase ljudi dviga v zrak in gre v nos. Imajo ogromno WC-jev, ampak pri puncah je še vedno dolga vrsta. Na prizorišču je bilo zelo veliko reševalcev, policistov, varnostnikov.
 
Organizacija:
Dobra organizacija. Avtobusi imajo svoje prostore pri stadionu, kar je kakšne 10 minut oddaljeno od hipodroma. Prva kontrola je pri Ernest Happel stadionu in je namenjena preverjanju kart. Druga čez kakšnih 100 metrov – pregled torbic. Organizatorji obiskovalcem dovolijo majhne foto aparate, ne pustijo pa vnosa kakršnekoli pijače, vsa se dobi na koncertu (veliko pivo 5 evrov). Okoli druge kontrole je morje plastičnih steklenic in plastenk. Na prizorišču je bilo vsaj 30 stojnic s pijačo,veliko punc in fantov pa še med obiskovalci ponuja prigrizke vseh oblik in pivo v sodih, ki jih nosijo med publiko na hrbtu in imajo zraven vso opremo za točenje v kozarce, seveda po isti ceni.
 
Oder:
Veliko ozvočenje se razteza kot zavesa na obeh straneh odra. Tam so tudi dodatne zavese ozvočenja za vsako od treh tribun posebej. Zvok je odličen. Luči nešteto; vseh barv. Nad odrom sedijo štirje mojstri luči, ki imajo nalogo, da po celem odru lovijo Williamsa. Prav tako na visokih stebrih za zvočnike od tribun na kakšnih 30 metrih visoko sedijo še dodatni mojstri luči. Na obeh straneh odra sta dva velika zaslona, ki ponujata čisto sliko in prikazujeta dogajanje na odru.
 
Olly Murs:
Čast segrevati publiko pred koncertom je pripadla mlademu Britanskemu glasbeniku Ollyju Mursu, ki se predstavlja s svojimi skladbami in si tako dviga popularnost. S svojo 9-člansko zasedbo je dodobra segrel občinstvo.
Po številnih koncertih je bila včeraj po dolgem času predskupina enako kvalitetno ozvočena kot zasedba Williamsa (pozitivno). Dejstvo, da ima Williams visoko popularnost kaže tudi to, da pred koncertom vrtijo video spote U2, Bruna Marsa in drugih in tudi na uvodih v svoje skladbe uporablja melodije drugih zasedb/glasbenikov.
Williams dela veliko uslugo Ollyju (tudi med koncertom ga je povabil na oder) in slednji jo bo znal unovčiti.
 
Robbie Williams:
Začne s spektakularnim prihodom in v prvi minuti koncerta že nastopaško koketira s publiko. S seboj ima novo zasedbo enajstih glasbenikov s tremi temnopoltimi vokalistkami, brass sekcijo (tenor sax, trobenta, pozavna), dvema kitaristoma, klaviaturistom, basistom in bobnarjem, ki pa tokrat v majhnih delčkih koncerta niso bili najbolj skupaj. 
Mogoče se je Williams preveč ponavljal s starimi, že preverjenimi vložki med skladbami. Zapel je paleto svojih starih uspešnic, mogoče je pozabil kakšno malo težjo balado, pa tudi novega albuma Take The Crown (2012) ni prav dosti predstavljal, čeprav je njegova letošnja turneja poimenovana po njem.
 
Pustimo to. Vzdušje na Dunaju je bilo včeraj zvečer odlično. Publika je bila navdušena. Sodelovalo se je pri skoraj vseh skladbah. Zanimivo je, kako se pri taki ogromni množici vokalna netočnost izgubi in nastane en sam ogromen vokalno točen korpus, ki Williamsa ni hotel pustiti iz odra.
 
Zaključka koncerta, kot ga je naredil Williams, ni možno narediti v zaprtem prostoru, ampak le pod milim nebom, prav to zadnje, to moramo priznati, da poseben čar vsem koncertom in drugim dogodkom.

Robbie Williams se z vso ekipo 13.8.2013 ustavi tudi v Zagrebu na stadionu Maksimir.

 
Nepozaben koncert v družbi  mojstra glasbe, nastopaštva, produkcije – vreden vsakega centa in neprespane noči!

Prizorišče: Hipodrom Krieau Dunaj      
Št. obiskovalcev: 65.000