Martina Majerle predstavlja videospot za skladbo Luna nad obalo
8. oktober, 2013
Riki BB se predstavlja z novim singlom Rekonstrukcija sistema
8. oktober, 2013

Robert Jukič z mednarodnim projektom Life

Foto: Petra Cvelbar

Foto: Petra Cvelbar

Velenjski glasbenik Robert Jukič predstavlja 8. album Life, gre za nov konceptualni glasbeni projekt električnega glasbenega raziskovalca, enega najbolj kreativnih, produktivnih in intrigantnih domačih ustvarjalcev. 

V njem prepleta različne glasbene oblike in v 20 skladbah, s pomočjo 36 glasbenikov iz 9 držav, posluššalca popelje skozi različna obdobja človešškega življenja. O albumu se je ššušljalo žže pred izidom, saj ga je založžila ugledna ššvicarska založba Unit Records. "Zadovoljstvo ob izidu je toliko večje saj je bil projekt velik zalogaj, ki je terjal veliko časa, energije, kompromisov in odrekanj. Velika mednarodna zasedba je botrovala večjemu šštevilu preprek in zaostankov, konec koncev je bila tudi odgovornost večja, saj za projektom s svojim doprinosom stojijo vsi sodelujoči." pravi Robert.
 
Začetki projekta Life segajo v leto 2009, ko so začele nastajati prve kompozicije. Snemanja so se začela v letu 2010 in zaključila v februarju 2013. Potekala so v Sloveniji, Avstriji, Belgiji, Veliki Britaniji in na Kosovu. Z glasbo, ki se razteza od različnih jazzovskih oblik do klasične glasbe, od ljudskih glasb sveta do vplivov popularnih zvrsti, so predstavljena vsa obdobja od rojstva do smrti. Skladbe so konceptualno povezane v celoto, a delujejo tudi kot samostojne, neodvisne enote. Nadžžanrstvo kot nov žžanr je Robert prvič zasnoval leta 2009 na albumu Radio (Sanje, 2009). Preplet različnih žžanrov je s pomočjo 34 ustvarjalcev iz 7 držav v 18 skladbah takrat konceptualno podal v obliki radijskega programa. Life je nadaljevanje in nadgradnja leta 2009 ustvarjene unikatne oblike. ŠŠirina Robertovega ustvarjanja je sliššna žše na njegovih prejššnjih albumih, a Life meje Robertovega ustvarjanja potiska šše dlje.


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.