Škisova tržnica razkriva prve nastopajoče zasedbe
21. marec, 2018
Pred nami že 19. Orto fest
21. marec, 2018

Rok Lunaček predstavlja Uteho šoferjev in nočnih izmen

Skladba Uteha šoferjev in nočnih izmen je 4. skladba kantavtorske poti Roka Lunačka. Nasledila je skladbe Nisem kriv, Ob morju in Prišla si tiho.

Rok Lunaček je o skladbi povedal: “Medtem, ko se pomlad prebuja in bodo hormoni mladih počasi spet zapluli po bolj cvetočih alejah življenja, je mene ta čas popeljal v povsem drugo smer. Spomnil sem se trenutka, ko sem srečal nekoč najlepšo punco na šoli, sošolko, ki je danes drugačna. Pod drugačna mislim predvsem na to, da življenje marsikaj prinese; včasih pa tudi odnese. Najbrž sem pri njej to le bolj opazil kot pri sebi. Zgodba je prenapihnjena – seveda da je; a vseeno ni iz trte izvita. Skozi življenje ljudje nabiramo izkušnje, slednje pa včasih lahko naredijo iz človeka “podplat”. Utrdimo se na čustvenih mestih, ki niso ustvarjena, da bi se utrdila. Ta skladba je ena tistih, ki me spomnijo na vso krhkost in čistost tega sveta, ki pa sta lahko vsled parih napačnih odločitev ali dejanj usodni.”

 

Skladbo boste našli tudi na prvencu Roka Lunačka, dvojnem albumu, ki je trenutno v snemalni fazi in bo nosil naslov Pogled čez ograjo življenja. Tudi pri tej skladbi je Lunaček sodeloval s producentom in kitaristom, Blažem Hribarjem, ki se tudi tokrat podpisuje pod aranžma. Blaž pravi: Hitro se odvija tole sodelovanje z Rokom. In čeprav se skušaj odpravljava po dokaj neznanem terenu, neizmerno uživam. Album bo res kmalu pripravljen. Rok pa ima malo morje pesmi. In vse so posebne in hkrati tako zelo preproste, da je pravi užitek muzicirat ob takšni glasbi, ki ima hkrati še takšno težo v besedilih.