V postojnskem klubu Jazzy HipHop’on’Stop vol.2
18. maj, 2012
V Cirkus prihaja London
18. maj, 2012

Romana Krajnčan še naprej z muziklom Manjka mi, manjka

Romana je od lanskega oktobra na ulici! Družbo pa ji dela tudi njen najstniški sin, s katerim se v novi situaciji odlično znajdeta in razumeta. Sporočata, da se v juniju odpravljata na Ljubljanski Grad, kjer bosta en dan bivala pod zvezdami. Vse to seveda v sklopu predstave ‘Manjka mi, manjka’ in njunih vlog, v katerih se prelevita v ulično pevko in umetnika z duhovitimi dialogi.
Inovativen umetniški projekt ‘Manjka mi, manjka’ združuje glasbo, ples in gledališče. Konec lanskega oktobra je izšel istoimenski album, pot po Sloveniji pa je začela tudi predstava, ki bo bo vrhunec doživela 11. junija na Ljubljanskem Gradu, ko bo zaživela na festivalu SiTi teater pod zvezdami.
Muzikal režiserja Gašperja Tiča ter priznanega glasbenika Lojzeta Krajnčana ponuja izvrstno zasedbo. Poleg Romane in Žigana Krajnčana v glavnih vlogah v predstavi nastopajo tudi vrhunski plesalci Sara Mlakar, Azra Selimanović, Matevž Česen in Jure Gostinčar ter virtuoz na harmoniki Gašper Primožič.
Glasbo z muzikala pa lahko slišite na albumu ‘Manjka mi, manjka’, ki so ga ustvarili uveljavljeni slovenski avtorji. Aranžmaji so delo skladatelja in dirigenta Lojzeta Krajnčana, besedila je napisala Bina Štampe Žmavc, slovenska pesnica in pisateljica ter tudi pevka in ljubiteljica gledališča, ki je za svoja literarna prejela že vrsto nagrad. Avtorji glasbe so Lojze in Romana Krajnčan, violinist Miloš Simič in diplomant nizozemske akademije za glasbo Kristijan Krajnčan. K albumu pa so svoj delež prispevali še kitarist Primož Grašič, pianist Blaž Jurjevčič, harmonikar Gašper Primožič, čelist in bobnar Kristijan Krajnčan, basist Goran Rukavina ter klarinetist Peter Kuder. Za predstavo pa sta besedili prispevala tudi Feri Lainšček in Andrej Rozman Roza.
Priznani slovenski kulturnik Milan Dekleva je o glasbi projekta ‘Manjka mi, manjka’ dejal: »Romani je manjkala, manjkala srčna poezija Bine Štampe Žmavc. Manjkale so ji nebesno jasne melodije Lojzeta in Kristijana Kranjčana, njuni v cigansko strastni jazzovski ritmični zamah in dišeče grozde harmonij odeti aranžmaji. Manjkala ji je sladko vrtoglava improvizacija sijajnih izvajalcev, ki jim je stroga oblika šansona le izziv, da se pretipljejo v skrivnost glasbe.«

Romana je od lanskega oktobra na ulici! Družbo pa ji dela tudi njen najstniški sin, s katerim se v novi situaciji odlično znajdeta in razumeta. Sporočata, da se v juniju odpravljata na Ljubljanski Grad, kjer bosta en dan bivala pod zvezdami. Vse to seveda v sklopu predstave Manjka mi, manjka in njunih vlog, v katerih se prelevita v ulično pevko in umetnika z duhovitimi dialogi.
Inovativen umetniški projekt Manjka mi, manjka združuje glasbo, ples in gledališče. Konec lanskega oktobra je izšel istoimenski album, pot po Sloveniji pa je začela tudi predstava, ki bo bo vrhunec doživela 11. junija na Ljubljanskem Gradu, ko bo zaživela na festivalu SiTi teater pod zvezdami.

Muzikal režiserja Gašperja Tiča ter priznanega glasbenika Lojzeta Krajnčana ponuja izvrstno zasedbo. Poleg Romane in Žigana Krajnčana v glavnih vlogah v predstavi nastopajo tudi vrhunski plesalci Sara Mlakar, Azra Selimanović, Matevž Česen in Jure Gostinčar ter virtuoz na harmoniki Gašper Primožič.

Glasbo z muzikala pa lahko slišite na albumu Manjka mi, manjka, ki so ga ustvarili uveljavljeni slovenski avtorji. Aranžmaji so delo skladatelja in dirigenta Lojzeta Krajnčana, besedila je napisala Bina Štampe Žmavc, slovenska pesnica in pisateljica ter tudi pevka in ljubiteljica gledališča, ki je za svoja literarna prejela že vrsto nagrad. Avtorji glasbe so Lojze in Romana Krajnčan, violinist Miloš Simič in diplomant nizozemske akademije za glasbo Kristijan Krajnčan. K albumu pa so svoj delež prispevali še kitarist Primož Grašič, pianist Blaž Jurjevčič, harmonikar Gašper Primožič, čelist in bobnar Kristijan Krajnčan, basist Goran Rukavina ter klarinetist Peter Kuder. Za predstavo pa sta besedili prispevala tudi Feri Lainšček in Andrej Rozman Roza.

Priznani slovenski kulturnik Milan Dekleva je o glasbi projekta Manjka mi, manjka dejal: “Romani je manjkala, manjkala srčna poezija Bine Štampe Žmavc. Manjkale so ji nebesno jasne melodije Lojzeta in Kristijana Kranjčana, njuni v cigansko strastni jazzovski ritmični zamah in dišeče grozde harmonij odeti aranžmaji. Manjkala ji je sladko vrtoglava improvizacija sijajnih izvajalcev, ki jim je stroga oblika šansona le izziv, da se pretipljejo v skrivnost glasbe.”


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.