Foto: Rok Krznar
Martin Ramoveš Band s singlom Zima na Metelkovoj
12. november, 2012
Riot act skupine Tide v videospotu
12. november, 2012

Rudi Bučar & Istraband s singlom Edina

Foto: Bojan Stepančič

Foto: Bojan Stepančič

Vsestranski glasbenik Rudi Bučar, večkratni nagrajenec festivala Slovenska Popevka, je objavil novo ploščo (Celinka, 2012). Za realizacijo tega projekta mu je uspelo združiti izjemne glasbenike in sicer harmonikarja Janeza Dovča, tubista Gorana Krmaca, tolkalista Davida Morgana in trobentača Mitjo Bobiča. V goste je povabil tudi odlično istrsko klapo Lungomare iz Umaga.
‘Rudi Bučar in Istrabend’ zajema sedem avtorskih skladb, med katerimi tudi novi single ‘Edina’. Poleg teh je na plošči še pet ljudskih pesmi, predelanih s sodobnimi aranžmaji, s katerimi Rudi, tako kot na ploščah Kapot (2004) in Kambiament (2007), poudarja svoje istrske korenine. Za prirejanje istrskih ljudskih pesmi s sodobnimi aranžmaji se je odločil tudi zato, ker si želi, da ljudske pesmi ostanejo žive, da jih predvsem mladi sprejmejo in vzamejo za svoje.

Vsestranski glasbenik Rudi Bučar, večkratni nagrajenec festivala Slovenska popevka, je objavil novo ploščo (Celinka, 2012). Za realizacijo tega projekta mu je uspelo združiti izjemne glasbenike in sicer harmonikarja Janeza Dovča, tubista Gorana Krmaca, tolkalista Davida Morgana in trobentača Mitjo Bobiča. V goste je povabil tudi odlično istrsko klapo Lungomare iz Umaga.
Rudi Bučar in Istrabend zajema sedem avtorskih skladb, med katerimi tudi novi singel Edina. Poleg teh je na plošči še pet ljudskih pesmi, predelanih s sodobnimi aranžmaji, s katerimi Rudi, tako kot na ploščah Kapot (2004) in Kambiament (2007), poudarja svoje istrske korenine. Za prirejanje istrskih ljudskih pesmi s sodobnimi aranžmaji se je odločil tudi zato, ker si želi, da ljudske pesmi ostanejo žive, da jih predvsem mladi sprejmejo in vzamejo za svoje.

RUDI BUČAR & ISTRABAND – Edina RudiBucarIstrabendEdina.mp3