Ana Soklič z Big Bandom RTV Slovenija
29. februar, 2016
Tinkara Kovač in Bobby Solo skupaj snemata skladbo
29. februar, 2016

San Di Ego z novo skladbo Brez tebe

Foto: Dare Brenko

Foto: Dare Brenko

San Di Ego so novo skladbo Brez tebe premierno predstavili na prireditvi EMA. Člane hard rockerske skupine San Di Ego je k nastopu na EMI pritegnila želja po novi izkušnji in ponujena priložnost, da bi jih spoznalo širše slovensko občinstvo. 

Roko na srce, fantje niso ciljali na zmago, njihov nastop je bila misija in dokaz, da rock, čeprav za nekatere staromoden, še zdaleč ni mrtev. Rock je slog življenja s katerim živiš ali ne. Rock je glasba, ki izžareva posebno energijo, pa naj bo to v trši obliki ali kot power balada. Fantje lahko rečejo da so ta cilj lepo dosegli. Tako glasbeno kot vizualno so pustili svoj pečat. Moč in melodična nota komada ni pustila ravnodušne niti člane žirije, predvsem ženskega dela, Darjo Švajger, ki je priznala, da sta jo tako celotna izvedba komada, kot neverjetni Škofljancev vokal res pogreli. Tudi druga članica žirije, Marlenna, je o komadu govorila pozitivno in mu priznala najlepši refren prireditve. Melodično noto je pohvalil tudi Raay, a pri tem pripomnil, da gre za formulo, ki močno spominja na preteklost, kar pa ima svojo stilno prednost.

Pozitivni komentarji so bili opaziti tudi na spletnem omrežju, mnogo ljudi je nad pesmijo izrazilo veliko navdušenje. Torej, vez, ki sta jo sklenila interpretacija in aranžma skupine San Di Ego ter glasba, ki jo je napisal Nino Ošlak, dejansko velja za zmagovalno. Pri tem je svojo vlogo odigralo tudi moško-romantično besedilo Igorja Pirkoviča. Skupina San Di Ego se sicer ni uvrstila v superfinale, a cilj je bil dosežen!

SAN DI EGO – Brez tebe SanDiEgoBreztebe.mp3
 
Ljubezensko rock balado Brez tebe, sta napisala Nino Ošlak (glasba) in Igor Pirkovič (besedilo), aranžma pa je delo benda.