Romana Krajnčan v Čarobnem taksiju
10. november, 2016
Foto: Nika Hölcl
Zarolanih 10: Ditka
14. november, 2016

Sandra Erpe in Tropski dež

Besedilo in glasbo za skladbo je napisala Sandra Erpe, za aranžma in mix je poskrbel znani slovenski glasbenik Peter Dekleva, mastering pa je bil prepuščen odličnemu producentu Zmagu Šmonu.

Nežna meglica dežnih kapljic,bi, glede na igrivo, sodobno, a jazzovsko obarvano melodiko in ritem skladbe, lahko ponazarjala romantično serenado, vendar gre pravzaprav za nekoliko drugačno tekmatiko.
 
"Skladba govori o bežni simpatiji, o »usodnemu« človeku, ki ga srečaš ob »nepravem času«, a te kljub vsemu popolnoma prevzame, sezuje in vrže iz ravnovesja – o tem, kako bi bilo, če bi bilo… O tragičnem naključju", pravi Sandra, ki je sicer študentka Filozofske fakultete v Ljubljani –  obiskuje 2. letnik magistrskega študija primerjalne književnosti in literatrne teorije.
SANDRA ERPE – Tropski dež SandraErpeTropskidez.mp3
 
Sandra Erpe je 23-letna kantavtorica, ki živi v Ljubljani in prihaja iz Novega mesta, čeprav nova v prostoru slovenske popularne glasbe, ima za sabo mnogo izkušenj in priznanj (prejemnica Rock vizionarja za celostni avtorski izraz na festivalu mladinske kulture Vizije 2016, drugo mesto na tekmovanju Glas mladih, tretje mesto na Kantfest 2015 v Rušah …).
 
Z glasbo se ukvarja od osmega leta, ko je v glasbeni šoli začela igrati klavir, kasneje pa je nadaljevala še s privatnimi urami kitare in solo petja. Poleg omenjenega je že v najstniških letih planila po poeziji in tako so kmalu začela nastajati prva avtorska dela, ki jih je avtorica predstavila na številnih festivalih, tekmovanjih ter v lokalnih barih in kavarnah.