Tomos predstavlja svoj najnovejšo skladbo Moja druga nebesa
12. marec, 2018
THeWET nova skladba in videospot Požar na Kidričevi
12. marec, 2018

Sandra Erpe v skladbi Sedež ob oknu

Sandra Erpe je 24-letna kantavtorica iz Novega mesta, ki živi in ustvarja v Ljubljani. Absolventka na magistrski stopnji študija primerjalne književnosti in literarne teorije v Ljubljani je maja lani izdala debitantski album Sinonim za mojo mladost; tokrat se z uglasbeno poezijo predstavlja še bolj iskreno, slečeno in ranljivo.

Intimna zgodba v novi skladbi Sedež ob oknu predstavlja predvsem njen zrelejši obraz. »Rdečo nit« vseskozi vodi Sandrin vokal, ki ob kantavtorskih notah pripoveduje o samoti, kozarcih za vlaganje in – nenazadnje – »sedežu ob oknu«. Besedilo obdaja pritajen, zadržan in nevsiljiv, pretežno akustični aranžma, aranžma, ki zgolj poudari sporočilo in občutje subtilne kantavtorske pesmi.

 

Skladba Sedež ob oknu predstavlja očiten odmik od avtoričinega dosedanjega ustvarjanja ter obenem napoveduje njeno drugo ploščo in prvo pesniško zbirko; slednja izide maja letos – ta bo odstirala odločitve vsej prej kot apatične mlade ženske na kočljivih križiščih življenjskih kolovozov – večinoma bo v verzih mogoče najti vtise in opise specifičnih (zgolj na videz »običajnih«) trenutkov in/ali mestoma dogodkov, ki so avtorico (prav tako kot v skladbi Sedež ob oknu) občutno zaznamovali.