Foto: Zoran Abram
Nina Pušlar v videu akustične priredbe skladbe Ni ona
21. julij, 2013
Perpetuum Jazzile v videu skladbe Slovenija, od kod lepote tvoje
23. julij, 2013

Schengenfest je pred vrati

Še nekaj dni je do pričetka 6. Schengenfesta, ki letos prinaša izbor odličnih glasbenih skupin in didžejev na kar treh odrih, letos večjih kot kadarkoli doslej. 

V Vinici v Beli krajini vas bodo med 2. in 4. avgustom 2013 glasbeno razvajali ob številnih spremljevalnih dejavnostih, teh bo veliko več kot prejšnja leta, da ne omenjamo prekrasnih naravnih danosti in lepot Krajinskega parka Kolpa in dobre družbe!
 
Že prvi dan, v petek 2. 8. 2013, boste na glavnem odru lahko prvič v Sloveniji videli belgijsko zasedbo Triggerfinger, nemško in hkrati svetovno reggae poslastico Gentlemana & The Evolution, domače Niet, Mi2, Guštija, Happy Ol'Mc Weasle in Firefly ter hrvaško zasedbo Hladno pivo. Na elektronskem odru bo nastopil svetovno znani didžej David Morales, ATFC feat Lisa Millet, v prekrasno viniško jutro pa vas bodo popeljali še Magic Jay in Grant Richards. 
 
Drugi dan festivala, v soboto 3. 8. 2013, bosta na glavnem odru nastopili že legendarni Plavi orkestar in Partibrejkers, poleg njih bomo slišali in videli še Imset, Manouche, Uroša Periča & The Bluenote Quartet & Pearlettes, Pera Lovšina s Španskimi borci in Denis & Denis. Elektronski oder bo zaznamovan s svetovno atakcijo Pendulum DJ Set & Verse iz slovite drum'n'bass ekipe Pendulum, z njimi pa še Hex, TheeJay in High on Heels.
Tretji dan, nedelja 4. 8. 2013, bo prav poseben večer! Neposredno pred izidom nove plošče se bodo predstavili svetovno znani predstavniki brit glasbe Skunk Anansie,  nato multikulturni in multizvočni Dubioza Kolektiv iz BiH, in še Bottomline, Los Explozivos, Sausages, Kill Keny in S.A.R.S.

Dogajanje na elektronskem odru bo tudi vsebinsko zelo pestro. Joachim Garraud prvič prihaja v Slovenijo, bil pa je producent Davida Guette, Deep Dish in drugih, prvič pa bo pri nas tudi Chris Lake, škotski didžej, je v zadnjih 6 letih prepotoval svet s svojimi vrhunskimi didžej seti. Večer bodo sklenili Vanillaz in Balearic Elegance.