Overjam poleg zvezd tudi z University in Overjam 4 KIDZ ter zmagovalci reggae natečajev
24. julij, 2014
Skupina Jadran in Ivana Honsić s singlom Seksapil
30. julij, 2014

Schengenfest pred vrati

Že ta konec tedna, od 31. 7. do 3. 8. se obeta najbolj nora zabava letošnjega leta, Schengenfest 2014! Kot napovedujejo vremenoslovci, bo ta vikend končno pravi poletni sončni vikend z več kot prijetnimi temperaturami okoli 29 stopinj Celzija!

Da pa bo dolgo pričakovano poletno vreme še toliko bolj vplivalo na dobro razpoloženje, pa za vas Schengenfest pripravlja res noro zabavo, ki bo trajala kar 4 dni, z bogatim koncertnim in spremljevalnim programom! Seveda so organizatorji tudi poskrbeli, da bo za te vroče dni več sence kot prejšnja leta, saj so postavili kamp pod hrib, prizorišče pa na drugo stran. In poleg vsega vas še čaka prijetno topla in izjemno čista Kolpa, da se boste lahko hladili na skoraj prve prave poletne dni na festivalu! 
 
Že v četrtek, 31. 7., na dodatni dan, bodo nastopili Vlado Kreslin in Mali bogovi, 2B in FCKN DJ’S.  V petek, 1. 8., na večer, pri katerem sodelujejo organizatorji s Kinom Šiška, boste lahko na Glavnem odru videli izvajalce; letošnje veliko presenečenje festivala so Die Antwoord, nato Laibach, Kiril Djaikovski, Moveknowledgement, Kuga in High 5. Na Elektro odru se bodo zvrstili Klangkarussell, DJ Zeds & Rootsinsession Sound, Felis Catus & Softskinson (DMNP), Nati Katchi in S.H.U. S.H.U. V soboto, 2. 8., bodo glavni oder zasedli vrhunski 2CELLOS, Bajaga & Instruktori, Zmelkoow, StrojMachine, Čao Potrorož, Pankreas in Ice on Fire.  Na Elektro odru boste lahko zaplesali ob glasbi Loadstar & MC Jakes, HEX, Danaja, TRDEE in Milk Drinkers. V nedeljo, 3. 8., pa prihajajo na Glavni oder dolgo pričakovani HIM in Morcheeba, nato MUFF, Zebra Dots, The Ufoslavians in Top Stripper. Na Elektro odru pa bosta ploščke sukala sloviti Valentino Kanzyani in Beltek.
 
Tudi ureditev festivala bo odlična, saj bo letos še več tušev in druga, še bolj urejena infrastruktura kot lani, kot tudi dobro založen Schengy Shop. Dnevno dogajanje je tokrat še posebej bogato. Poleg dnevnega didžej programa na odru na plaži, boste lahko uživali v stand up predstavah z ekipo novega Kluba smeha 10ka, ki bo pripeljal komike iz celotne regije, se nasmejali Improligi, se udeležili delavnic (slikarska in druge) in vodenih zabav. Našle se bodo tudi igre z ognjem in žongliranje z Arete (Marijana & Zoran), plesni performans, potekale pa bodo tudi igre brez meja, videli boste lahko trebušne plesalke, izbirala pa se bo tudi Miss Metliške črnine, saj bo na festivalu postavljena skoraj prava zidanica in še mnogo tega. Letošnji zabavni park pa bo nekaj posebnega, saj združuje zabavo, šport, meditacijo in jogo v enem – Slackline park! Na festivalu vam bodo mojstri ravnotežja, Balansa slackline, pomagali pri iskanju telesnega in mentalnega ravnotežja, ki sta nujno potrebna za mirno hojo po gurtni. Če vam to ne bo dovolj, se boste lahko preizkusili tudi na waterlineu čez Kolpo.
 
Anina kuhinja vam bo ponudila tako jedačo, kot tudi zabavni kuharski tekmovanji: amaterski kuharji se bodo lahko potegovali za mesto Aninega kuharskega pomočnika, obiskovalci potujoče kuhinje pa bodo lahko ugibali skrite sestavine Aninih dobrot. In da ne pozabimo – lahko boste spremljali tudi Schengyjev proces od fantovščine do poroke s Schpelo. Letos je 7., pravljično leto festivala in se spodobi, da se modra kenguruja tudi poročita. 
 
Organizatorji Black Orange d.o.o. so zaradi večjega udobja, še boljših pogojev in najboljše volje uvedli nekaj novosti! Poleg enodnevnih in tridnevnih vstopnic, so na voljo še dvodnevne! In tridnevne so v bistvu od zdaj štiridnevne! Zakaj? Ker se bo letos Schengenfest prvič v svoji zgodovini pričel že v četrtek (31. 7.), ko boste lahko v miru postavili svoje šotore. Večerni program bo temu primeren, saj bo za zabavo poskrbel Vlado Kreslin z Malimi bogovi, 2B in nekaj didžejev, naslednji dan pa se bo začelo – še bolj zares! Tako vam organizatorji – vsem, ki ste že in ki še boste kupili vstopnice za 3 dni festivala – poklanjajo še en dodatni dan! Kar pomeni kar 4 dni programa in 5 dni kampiranja v prekrasnem krajinskem parku Kolpa! Poleg tega so se organizatorji odločili preseliti kamp pod vznožje hriba, kjer je bilo prej prizorišče dogodkov, neposredno ob plaži reke Kolpe, kjer za naravno senco skrbi omenjeni hrib in drevesa ob Kolpi, prizorišče pa bo letos tam, kjer je bil prejšnja leta kamp.


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.