Foto: Annelie Rosencrantz
Elvis Jackson bodo poletje preživeli na festivalskih odrih
21. junij, 2013
Vlado Pilja z novim singlom Vino, morje in kitare
21. junij, 2013

Siddharta in Simfonični orkester RTV Slovenija dvakrat razprodala Cankarjev dom

17. in 18. junija je Siddharta po Križankah in Bežigrajskem stadionu že tretjič sodelovala s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, a tokrat prvič akustično in pod dirigentsko taktirko Simona Krečiča. 

Povod za ponovno sodelovanje je bila deseta obletnica najbolj obiskanega koncerta v zgodovini slovenske glasbe. Kraj dogajanja pa največja – Gallusova – dvorana Cankarjevega doma, v kateri skupina do sedaj še ni nastopila. Očitno pa tudi ta prostor ni dovolj velik za vse, ki bi si želeli doživeti akustični koncert Siddharte s Simfoniki, saj je bila dvorana razprodana kar dvakrat. Čeprav so vstopnice pošle že nekaj tednov pred nastopoma, se je povpraševanje po njih stopnjevalo vse do obeh koncertov. Na njih je Siddharta v dobri uri in pol odigrala del 'bežigrajskega' repertoarja in nekaj novejših pesmi, med katerimi je bila tudi še neslišana 'Novi svet (Keaziree)', za katero je aranžma napisal Milko Lazar.
 
Tisti, ki si niso uspeli zagotoviti vstopnic za ogled koncerta, pa lahko zasedbo še danes v živo slišijo še na festivalu GorA RockA.