The Beatles revival ponovno v Ljubljani
15. september, 2013
Nina Pušlar s singlom Svet je tvoj! napoveduje album
17. september, 2013

Siddharta ob obletnici z novim singlom Novi Svet (Keaziree)

Siddharta je poleti z dvema razprodanima koncertoma v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma praznovala 10. obletnico razprodanega koncerta na bežigrajskem stadionu in ponovno združila moči s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija. 

Skupina je sicer s Simfoniki in dirigentom Davidom de Villersom prvič sodelovala že leto pred koncertnim spektaklom za Bežigradom. V okviru obletnice Vala 202 v Križankah so namreč združili moči pri dveh skladbah. Zaradi odlične kemije in navdušenja, tako občinstva kot glasbenikov, se je porodila ideja o skupnem projektu, ki je luč sveta ugledal leta 2003. Koncert za Bežigradom je bil eden največjih in najbolj pričakovanih glasbenih dogodkov pri nas, ki ga do danes ni uspelo preseči še nobenemu slovenskemu glasbeniku.
 
Ob tej priložnosti so junija na koncertu v Cankarjevem domu premierno predstavili in posneli akustično različico pesmi Novi Svet (Keaziree), ki jo bodo s prihodnjim tednom igrali tudi na svojih rednih nastopih. Tako jo bo v petek mogoče slišati v Kranju in v soboto v Slovenj Gradcu. 

SIDDHARTA – Novi svet (Keaziree) SiddhartaNovisvetKeaziree.mp3