aBstraKt nadaljuje Brez ovir
6. junij, 2012
Osemletni Timo prejel boben Marka Soršaka – Sokija
6. junij, 2012

Simfonična ekstaza z Rokom Golobom

Foto: Aleš Bravničar

Foto: Aleš Bravničar

ROK GOLOB, eden največjih glasbenih mojstrov, cenjen  tako doma kot v tujini, bo na odru Plečnikovih Križank zbral vrhunske glasbenike in priredil koncert, kot ga pri nas še ni bilo.
Na odru bodo poleg
Orkestra slovenske filharmonije in Slovenskega komornega zbora
(pod dirigentsko taktirko Martine Batič)  nastopili  izjemni solisti:
Tomi M (Siddharta), Maja Keuc, Tokac (Dan D), Sabina Cvilak, Katrinas, Jadranka Juras, Lara Baruca, Eva Černe, Nuška Drašček, Matjaž Robavs (Eroika), Murat & Jose, Urška Majdič, HeaveniX
Za Roka je simfonični orkester popoln instrument. »Ima moč izraziti nekaj strašansko močnega, noro globokega in vznemirljivega. Je povezava s preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo. Je potovanje skozi svetlobno reko čustev in energij.« Prav čustva in energijo bo delil skupaj s številnimi izjemnimi nastopajočimi na prihajajočem koncertu, od pop pevk do opernih div, od raperjev do rokerjev in dokazal, da simfonična glasba nima meja, da dosega množice in se preliva v vse glasbene žanre.
Obeta se koncertna ekstaza v pravem pomenu besede.
»Ekstaza je zame izjemen občutek, ko človek transcendira iz svoje normalne zavesti k nečemu višjemu. V pozitivnem smislu doživljaš nekaj zelo močnega. Zase lahko rečem, ko komponiram, še posebej simfonične stvari, se prestavim nekam drugam in privabljam različne energije. » pravi Rok, ki se že veseli,da bo lahko z občinstvom v Križankah delil svoje simfonične zgodbe.
»Vsak dan je priložnost za nove sanje.«
Junijski koncert bo eden od njih.

Rok Golob, eden največjih glasbenih mojstrov, cenjen tako doma kot v tujini, bo na odru plečnikovih Križank zbral vrhunske glasbenike in priredil koncert, kot ga pri nas še ni bilo.
Na odru bodo poleg  Orkestra slovenske filharmonije in Slovenskega komornega zbora(pod dirigentsko taktirko Martine Batič) nastopili  izjemni solisti: Tomi M (Siddharta), Maja Keuc, Tokac (Dan D), Sabina Cvilak, Katrinas, Jadranka Juras, Lara Baruca, Eva Černe, Nuška Drašček, Matjaž Robavs (Eroika), Murat & Jose, Urška Majdič, HeaveniX

Za Roka je simfonični orkester popoln instrument. “Ima moč izraziti nekaj strašansko močnega, noro globokega in vznemirljivega. Je povezava s preteklostjo, sedanjostjo in prihodnostjo. Je potovanje skozi svetlobno reko čustev in energij.” Prav čustva in energijo bo delil skupaj s številnimi izjemnimi nastopajočimi na prihajajočem koncertu, od pop pevk do opernih div, od raperjev do rokerjev in dokazal, da simfonična glasba nima meja, da dosega množice in se preliva v vse glasbene žanre. 

Obeta se koncertna ekstaza v pravem pomenu besede. “Ekstaza je zame izjemen občutek, ko človek transcendira iz svoje normalne zavesti k nečemu višjemu. V pozitivnem smislu doživljaš nekaj zelo močnega. Zase lahko rečem, ko komponiram, še posebej simfonične stvari, se prestavim nekam drugam in privabljam različne energije.” pravi Rok, ki se že veseli,da bo lahko z občinstvom v Križankah delil svoje simfonične zgodbe.