Kačji Pastir na prvi LocalCoolTuri leta 2013
18. januar, 2013
Regina s plesnim singlom Ritem ulice
18. januar, 2013

Simon Urbas in skrivnostni Dnevnik

Simon Urbas prihaja iz Logatca. S petjem in igranjem kitare se ukvarja osem let, v obojem je samouk. S pisanjem pesmi se je srečal kar zgodaj saj je takoj, ko je spravil skupaj nekaj akordov, napisal pesem. Njegov repertoar je že precej bogat, predstavlja pa se z avtorskimi skladbami, med drugimi Dnevnik, Otok Sreče, Izgubio sam glavu, Vsega in vse…

Njegov stil glasbe je težko opredeliti, saj poizkuša narediti glasbo čim bolj raznoliko. Verjetno bi zdaj, ko nastopa bolj sam, svojo glasbo najenostavneje opredelil za neke vrste akustični rock, blues rock, odvisno predvsem od izbire komadov. Glasba je nekaj, kar ga zelo veseli in zato želi še naprej odkrivati njene čare in globine.

Videospot za skladbo Dnevnik je posnel Tine Mažgon. Nastal pa je poleti med obiskom glasbenega festivala, ki se je odvijal na krasu. V želji, da bi čim bolje ujela razpoloženje komada, ki med drugim opisuje sproščene poletne dni in veselje do življenja, sta se odpravila na pot precej spontano, z vlakom, avtoštopom in 6 packom. Rezultat si lahko pogledate spodaj.