Inmate odpirajo koncertno sezono
26. maj, 2014
Foto: Borut Bor
Tabu pred Dnevom 202 v singlu Male vojne
26. maj, 2014

Sixtynine predstavljajo nov singel in video Still dreaming

Primorski rockerji po lanskih koncertih v Italiji, Srbiji in na domačih tleh predstavljajo nov single. Mesec ljubezni so izbrali za izid osebno-izpovedne balade Still Dreaming. Prvenec bodo izdali poleti, njegova rdeča nit pa bo prav ljubezen in vse, kar je povezano z njo!

Čustvena pesem Still Dreaming je tretji singel zasedbe, ki jo Italijani opisujejo kot “prijetno presenečenje evropske rock scene”. Osebna nota skladbe sega precej čez njen prvi, nekoliko širši pomen o spominih in ljubezni kot načinu za premostitev minljivosti časa. Pesem je namreč posvečena Tomaževemu očetu, ki je v obdobju, ko je nastajala, po Tomaževih besedah izgubljal bitko z dovoljenjem prebivanja na Zemlji. 
 
Sixtynine, ki so s svojim prihodom na glasbeno sceno razveselili ljubitelje rocka, so: Tadej Tadič (električne kitare), Igor Marasovič (bobni), Danijel Brezec (bas kitara) in Tomaž Klepač (vokal, akustična kitara). 
 
Spremljevalne vokale je odpela Štefica Stipančevič, za prepoznaven, odlično zasanjan zvok pa je na svojstven način poskrbel Davor Klarič na klaviaturah (Elevators, Šank Rock, Alenka Godec, …).
 
SIXTYNINE – Still dreaming SIXTYNINEStillDreaming.mp3
 
Videospot je režiral Perica Rai. Upoštevajoč globino besedila je spot zastavil skozi koncept sanj, v katerih se vse dogaja izredno počasi, plesni vložki treh baletk ljubljanske SNG Opere in baleta pa predstavljajo pot vsakega posameznika k cilju, zaključku. Snemanje je potekalo v prestolnici in Slovenski Istri. 
 
Avtorja besedila, ki je tako kot ostali teksti skupine, v angleščini, sta Tomaž Klepač in Andrea Effe, ki je tudi producent skladbe (Massimo Bubola, Vinicio Capossela, Tinkara Kovač, Mef & NOB, Zmelkoow, Bohem, Andraž Hribar, Lara Baruca, KUD Idijoti, The Users, Notterdam …). 
 
Avtorja glasbe sta Tomaž Klepač in Tadej Tadič, aranžma in produkcijo pa podpisujejo Sixtynine in Andrea Effe. 
Pesem je nastala v Italiji (Mushroom Studio), dodatna snemanja (Studio Hendrix, RTV Koper) ter končni mix (Trylobyte Mix Room) so potekali v Sloveniji, zadnje detajle zvočne podobe pa so poiskali na Nizozemskem, kjer je Jeffrey De Gans celoto zapečatil z masteringom (Da Goose Mastering). 
 
Sixtynine skorajšnji izid svojega prvega albuma – izšel bo konec junija – napovedujejo z besedami: “Želimo si, da bo šel tudi v vse tiste kraje, kjer še nismo bili. Oziroma povsod, kjer je srce.”