Perpetuum Jazzile v novem videospotu za skladbo Gøta
29. avgust, 2014
Sara Kobold predstavlja videospot za skladbo Samo morje ve
2. september, 2014

Sixtynine prva slovenska zasedba v italijanskem Hard Rock Cafe-ju

Foto: Veronika Macarol

Foto: Veronika Macarol

Primorska rock zasedba Sixtynine s pevcem Tomažem Klepačem, zmagovalcem prvega TV šova Znan obraz ima svoj glas, se je konec avgusta 2014 ponovno uspešno predstavila v sosednji Italiji.

Primorski rockerji so minuli petek po lanskem jesenskem koncertu v Torinu z akustičnim nastopom navdušili še italijansko publiko in turiste v Firencah, glavnem mestu Toskane. Tamkajšnji Hard Rock Cafe sicer medse vabi italijanske glasbenike. Sixtynine so tako prva in zaenkrat tudi edina slovenska skupina, ki je lahko predstavila svoj repertoar obiskovalcem in prebivalcem tega mesta umetnosti.
 
Pevec Tomaž Klepač je strnil vtise: “Ponosni smo, da smo med štirimi izbranci iz tujine, ki so stopili na tukajšnji oder. Odlično so nas sprejeli in vesel sem, da nas je publika, čeprav nas je slišala prvič, začutila, se povezala z nami, sodelovala in ploskala. Po koncertu kar ni zmanjkalo stiskov rok, trepljanj po rami, pohval in čestitk (smeh)! Še se bomo vrnili!”
 
Za Sixtynine, ki jih Italijani opisujejo tudi kot “prijetno presenečenje evropske rock scene”, sta bili zadnji dve leti izredno ustvarjalni in aktivni: ob koncertih v Italiji, Srbiji in na domačih tleh so izdali tri single Don’t Give Up, Good Trade in Still Dreaming, ki so jih pospremili z videospoti, zdaj pa so tik pred izdajo prvenca You are me. Njegova rdeča nit bo ljubezen in vse, kar je povezano z njo: “Želimo si, da bo šel tudi v vse tiste kraje, kjer še nismo bili. Oziroma povsod, kjer je srce.”
 
Fantje pa ne zanemarjajo niti domače publike: že ta petek, 5. septembra 2014, bodo nastopili v koprski Taverni na največjem rock-showu na Obali, Explosion of rock.
 
Sixtynine so: Tadej Tadič (električne kitare), Igor Marasovič (bobni), Danijel Brezec (bas kitara) in Tomaž Klepač (vokal, akustična kitara), ki ga javnost pozna kot glas legendarnih obalnih hard rockerjev Delirium v 80. in 90. letih, danes pa kot avtorja in interpreta gledališkega komičnega dua Bruno in Giordano ter zmagovalca prvega slovenskega TV šova Znan obraz ima svoj glas. V Firencah sta se jim pridružila še Luka Ivanovič (kitara) in Jani Klančič (klaviature).