Tosca Beat s skladbo Higher spodbujajo, naj najdemo moč in sežemo višje
4. maj, 2020
Dan D s skladbo Ne naredi mi tega v 8D zvočni podobi
4. maj, 2020

Skupina Ashine izdala novo skladbo in album

Slovenska metal zasedba Ashine je izdala nov karantenski single Black Stars, ki napoveduje izzid njihovega novega dolgometražnega albuma Force of Nature.

Ashine, death metal zasedba iz Ptuja, ki aktivno deluje od leta 2013 bo letošnjo pomlad izdala svoj 2. album z naslovom Force of Nature. Po melodičnem EP prvencu z istoimenskim naslovom ‘Ashine’ so tokrat fantje zaplavali v nekoliko ‘trše’ vode. Že sam single Black Stars, ki je tudi uvodni komad v novi album, za razliko od prejšnjih komadov vsebuje temačnejšo energijo, izvrsten inštrumental pa nas (ne)hote opozarja na surovost človeške narave. Album tako oddaja nekoliko zrelejšo energijo in pristop h glasbi, kot smo je vajeni s prvega albuma ter prinaša prijetno svežino v slovenske metalske vode.

Skupina je material in izkušnje za novi album nabirala na številnih koncertih in glasbenih turnejah po Romuniji, Bolgariji, Madžarskem in na Češkem, na katerih so sodelovali tudi z drugimi slovenskimi in tujimi glasbenimi zasedbami. Po dolgoletnem načrtovanju in piljenju detajlov je tako nastal album, ki poleg glasbene dovršenosti ponuja tudi vpogled v življenje v samoizolaciji.

Fantje so, tako kot na prejšnji plošči, tudi tokrat vsa besedila in glasbene aranžmaje spisali sami, za produkcijo pa sta poskrbela Tilen Sapač in Simon Fabjan, ki je med drugim zaslužen tudi za zvokovno obdelavo.

 

 

Komad je dostopen pri spletnih ponudnikih glasbe.