Daša s skladbo Od ljubezni zadet
7. junij, 2013
Srečna mladina s priznanjem za posebne dosežke
7. junij, 2013

Skupina Momento predstavlja videospot za singel Novo upanje

Foto: Rok Carl

Foto: Rok Carl

Pretekli mesec se je na slovensko rock prizorišče s svežim singlom Novo upanje uspešno vrnila posavska skupina Momento. Posavci so takrat obljubili tudi videospot in zdaj je tu!

Pod režisersko taktirko člana skupine Roberta Dvorška so poskušali ujeti večni konflikt med upanjem in vdanostjo v usodo in prokovanost v spone vsakdanjosti. Pri tem je avtor besedila Boštjan Levičar tenkočutno ohranil pozitiven naboj, kar se odraža tudi v videospotu. 
 
Besedilo poslušalca ne pusti praznega, ampak spodbuja k razmisleku o moči povezovanja in svobodi oziroma samovsiljeni nesvobodi. Podobe onesnaženih industrijskih razvalin nebrzdanega kapitalizma, hektike vsakdanjega življenja, odvisnosti od sodobnih drog v videospotu zaznamujejo osamljenost in otopelost sodobnega človeka. A obenem kadri iz narave znova spomnijo, da ljudje, če se pogledamo v zrcalo, v osnovi nismo ovce. Samo prah moramo obrisati z možganov in slika postane jasnejša, mi pa svobodnejši. 
 
Momento so to pomlad in poletje v polnem delovnem zagonu, saj snemajo novi album, ki bo nasledil prvenec Era. Na njem bo poleg članov banda mogoče slišati tudi dva odlična glasbenika; klaviaturista Petra Ureka ter kitarista Miho Koretiča. Tudi pri tem albumu sodelujejo z Robinom Schmidtom (mastering) in Matejem Brilijem (miks). Slednji bo skupaj z Urošem Bonom poskrbel še za snemanje.
 
Izid albuma napovedujejo v zadnji četrtini letošnjega leta, podpreti pa ga nameravajo tudi s klubsko turnejo.