Puppetz v videospotu za skladbo Top of the world
2. september, 2014
Il divo ta mesec v Ljubljani
8. september, 2014

Skupina Šank rock gre naprej

Foto: Marko Ocepek

Foto: Marko Ocepek

Skupina, ki ima nedvomno prav posebno mesto na slovenski glasbeni sceni, se je po koncertu na Festivalu Pivo in Cvetje v Laškem, odločila, da gre naprej. Prekaljene rockerske mačke čaka niz koncertov, prvi v Zelenem Gaju. 

Šank Rock so edini slovenski bend, ki je od svoje ustanovitve dalje (leta 1982) in iz vrhunca uspehov v 80-ih pa vse do danes uspešno prebrodil vse čeri razburkane glasbene scene. Danes deluje v svoji daleč najboljši ‘frontni liniji’: Matjaž Jelen – vokal, Bor Zuljan – kitara,Cveto Polak – bas kitara, na bobnih udarni in priznani Roman Ratej, na klaviaturah pa mladi virtuoz Sašo Gačnik.
 
Nov list pravljice o mavričnih ljudeh se je zapisal letos poleti na sedaj že slavnem koncertu Festivala Pivo in Cvetje v Laškem, kjer se jim je kot gost pridružil svetovno znani kitarist, legendarni Steve Stevens.
 
Fantje so zaradi odlične odzivnosti občinstva z lahkoto sprejeli odločitev, da bodo nadaljevali svojo šankrockersko pot in tako bodo v tem letu oddelali še nekaj koncertov.  
 
Prvi se bo zgodil 20. septembra v Zelenem Gaju / Dornberk pri Novi Gorici, na katerega so fantje še prav posebej navezani, kajti točno tam so poleti 1983 imeli svoj prvi koncert na Primorskem, zato jim je to koncertno prizorišče v spominu na prav posebnem mestu.
 
Prav tako pa v studiu že pripravljajo novo pesem, ki jo bodo predstavili jeseni.