Tangels predstavljajo video za skladbo Ti si poletje
4. oktober, 2012
Nemški heavy metal velikani Accept prihajajo v Ljubljano
4. oktober, 2012

Skupina Sopranos z novo članico

Skupini SOPRANOS se je pridružila nova članica. Tako bo po novem s petjem in zabavanjem množice glasbenih navdušencev svoj prispevek dodala tudi pevka IRIS. Zasedba se torej vrača v svojo prvotno, za njih prepoznavno obliko, z dvema pevkama (Alenko in Iris) ter bendom. Prvih nekaj debitantskih nastopov je že za njimi, mi pa smo preverili, kaj o novi zasedbi in prihodnjih načrtih pravijo Sopranosi.
Iris: »Prvi občutki so super in mi pravijo, da je to to. S Frenkom Novo in Alešem Zibelnikom se poznamo že 10 let in z njima sem vedno dobro sodelovala, nisem pa vedela, kako se bom ujela z drugima članoma, Dejanom Taborjem in, kar je še najbolj pomembno, s pevko Alenko Husić. A moje kakršne koli skrbi so se razblinile v isti sekundi, ko sem jih spoznala. Na odru imam občutek, kot da skupaj ustvarjamo že leta, in z Alenko nisva imeli niti najmanjšega problema pri usklajevanju. Uživam v nastopanju z njimi, tako na domačih kot tujih odrih, in lahko rečem, da smo prava kombinacija za odličen žur! Za nami je že par skupnih nastopov, v Salzburgu pa sem z njimi tudi prvič v svoji pevski karieri doživela skandiranje po dodatku.
Frenk: »Res je, k sodelovanju smo povabili Iris Ošlaj, ki je vedno bolj uveljavljena na sceni. V bistvu sva že stara znanca, saj je Iris svoja prva leta glasbenega nastopanja začela s skupino Ice’n’hot oz. Hypnotic, za katero sem sam napisal prve skladbe in jih vozil s seboj na prve špile. Ko smo v Sopranos bendu prejeli prve ponudbe za izvedbo show programa v tujini, sem se najprej spomnil nanjo, saj je tako šolana glasbenica kot profesionalna plesalka. Najbolj pomembno pa je, da se je tako z Alenko kot tudi drugimi člani takoj ujela in smo zato odlična in profesionalna družba.«
Kot pravijo člani skupine, konec tega leta načrtujejo tudi nekaj novosti na področju avtorske glasbe in želijo v enakem tempu nadaljevati tudi prihodnje leto. Imajo veliko srečo, da jim je v štirih letih uspelo tlakovati dokaj uspešno delovanje v sosednji Avstriji, tako da jim nastopov in izkušenj ne manjka. V Sloveniji pa nastopajo predvsem za večja podjetja in na raznih zabavah interne narave, kjer še cenijo in plačajo kvalitetne bende.

Skupini Sopranos se je pridružila nova članica. Tako bo po novem s petjem in zabavanjem množice glasbenih navdušencev svoj prispevek dodala tudi pevka Iris. Zasedba se torej vrača v svojo prvotno, za njih prepoznavno obliko, z dvema pevkama (Alenko in Iris) ter bendom. Prvih nekaj debitantskih nastopov je že za njimi, mi pa smo preverili, kaj o novi zasedbi in prihodnjih načrtih pravijo Sopranosi.

Iris: “Prvi občutki so super in mi pravijo, da je to to. S Frenkom Novo in Alešem Zibelnikom se poznamo že 10 let in z njima sem vedno dobro sodelovala, nisem pa vedela, kako se bom ujela z drugima članoma, Dejanom Taborjem in, kar je še najbolj pomembno, s pevko Alenko Husić. A moje kakršne koli skrbi so se razblinile v isti sekundi, ko sem jih spoznala. Na odru imam občutek, kot da skupaj ustvarjamo že leta, in z Alenko nisva imeli niti najmanjšega problema pri usklajevanju. Uživam v nastopanju z njimi, tako na domačih kot tujih odrih, in lahko rečem, da smo prava kombinacija za odličen žur! Za nami je že par skupnih nastopov, v Salzburgu pa sem z njimi tudi prvič v svoji pevski karieri doživela skandiranje po dodatku.”

Frenk: “Res je, k sodelovanju smo povabili Iris Ošlaj, ki je vedno bolj uveljavljena na sceni. V bistvu sva že stara znanca, saj je Iris svoja prva leta glasbenega nastopanja začela s skupino Ice’n’hot oz. Hypnotic, za katero sem sam napisal prve skladbe in jih vozil s seboj na prve špile. Ko smo v Sopranos bendu prejeli prve ponudbe za izvedbo show programa v tujini, sem se najprej spomnil nanjo, saj je tako šolana glasbenica kot profesionalna plesalka. Najbolj pomembno pa je, da se je tako z Alenko kot tudi drugimi člani takoj ujela in smo zato odlična in profesionalna družba.”

Kot pravijo člani skupine, konec tega leta načrtujejo tudi nekaj novosti na področju avtorske glasbe in želijo v enakem tempu nadaljevati tudi prihodnje leto. Imajo veliko srečo, da jim je v štirih letih uspelo tlakovati dokaj uspešno delovanje v sosednji Avstriji, tako da jim nastopov in izkušenj ne manjka. V Sloveniji pa nastopajo predvsem za večja podjetja in na raznih zabavah interne narave, kjer še cenijo in plačajo kvalitetne bende.


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.