Anže Langus Petrović – Dagi predstavlja Na oblaku
17. april, 2020
Čaga Boys in Party stranka
17. april, 2020

Skupina Stray Train predstavlja novi single Worked it out wrong

Foto: Nika Brunet

Blues rock skupina Stray Train izdaja novi single z naslovom »Worked it out wrong«, ki je obenem prva pesem s prihajajoče tretje studijske plošče. Potem ko jim je pandemija dodobra prekrižala načrte za letošnje glasbeno leto, saj bi že aprila morali na turnejo na Nizozemsko in v Luksemburg, so se odločili, da se v prvi polovici leta fokusirajo predvsem na novi album.

Ob novem pevcu Jaši Šabanu, ki ga sicer že dobro poznamo z glasbene scene, se je v zasedbi vzpostavil tudi nov, drugačen način dela. ‘V skupini se počutim odlično, vesel sem, da smo se hitro ujeli in takoj pričeli z ustvarjanjem. Zame je to nedvomno nova glasbena zgodba, ki je drugačna od mojega prejšnjega ustvarjanja. Rock in blues sta mi od nekdaj blizu, biti v skupini izvrstnih instrumentalistov pa je tako odgovornost kot čast in s Stray Train resnično uživam,’ je povedal Jaša Šaban, ki je v skupino tako doprinesel dodaten zagon in tudi drugačno vokalno izkušnjo.

 

 

Pesem »Worked it out wrong« govori o odločitvah, ki jih moramo sprejemati v življenju, kjer moramo izbirati med srcem in razumom. Velikokrat pri takšnih odločitvah ne poslušamo sebe, ampak se odločamo na podlagi strahov in mnenj drugih, kar se kasneje ponavadi izkaže kot napačno, pa pravijo o novem singlu fantje. ‘Napisali smo pesem z minimalističnim aranžmajem in močnim sporočilom, želeli smo, da vokal vodi in govori zgodbo, glasba pa poslušalca odnese v trans,’ dodaja kitarist Boban Milunović.

S pisanjem pesmi za tretji album so fantje začeli decembra po prihodu domov iz uspešne turneje po Nemčiji. »Dobra turneja ti vedno da zagon in inspiracijo, tako da smo v slabih štirih mesecih napisali večino od dvanajstih pesmi, ki jih boste lahko slišali na naši tretji plošči,« pravi basist Niko Jug. Naslov in datum izida zaenkrat ostajata še skrivnost, fantje pa verjamejo, da bo to njihov najboljši album doslej.

Za pesem »Worked it out wrong« je narejen tudi »lyric video«, pesem pa je na voljo na vseh popularnih »streaming platformah« – iTunes, Apple Music, Tidal, Spotify, Google Music in drugih.