NaTaša predstavlja skladbo Vedno znova
15. november, 2016
Zarolanih 10: Moonlight sky
15. november, 2016

Skupine Jeannette predstavlja Permanentno moj

Skupino Jeannette sestavlja raznolika druščina glasbenikov iz Rogaške Slatine. Navdušenci nad francoskim šansonom, swingom, bluesom…, delujejo z željo, da poustvarijo zapeljivo plesno atmosfero ob kateri se poslušalci ujamejo v večne melodije, ki zlahka zlezejo pod kožo. Zasedba Jeannette kot taka je precej sveža, kljub temu so v treh letih obstoja nanizali preko sto samostojnih koncertov doma in drugod. Velja omeniti sodelovanje s slovenskim kulturnim društvom Cankar iz Sarajeva, kjer so gostovali preteklo jesen.

Glasbena pot posameznikov v skupini je bogata in sega že čas nazaj. Aleš Boroš, bolje znan pod vzdevkom Barni, je slatinski kantavtor in stari maček rock'n'rolla, ki je kot frontman in avtor s svojim Barni Bandom v arhive slovenskega rocka nanizal tri albume s številnimi nalezljivimi hiti. V Jeannette je tokrat prevzel vlogo basista. Iz rokerskega ozadja izhaja tudi Sandi Kampuš, ki je bobnal že  pri Barni Bandu ter reggae zasedbi Irie Vibes. Boštjan Letnar je svoje harmonikarske veščine izpopolnjeval na glasbeni akademiji v Münchnu. Koncerti in glasbeni performans ni tuj Alanu Haidarju, ki je občinstva razgreval že s funk zasedbo Non Stop. Glasbena pot mlade pevke iz Rogatca, Barbare Rehar, se je z Jeannette šele dobro pričela. Njen izrazit rokerski alt je lahko prefinjen ali silovit, vedno pa iskren in energičen. 
 
Priredbe, kot tudi avtorske pesmi so narejene v ''stilu Jeannette'', za katerega je značilen zvok klavirske harmonike, ki ga spremlja žanrska in stilska dinamičnost, za katero je odgovorna raznolikost glasbenih ozadij iz katerih izhajajo člani. Ob očarljivih evergeenih, se na repertoarju najdejo tudi drzni francoski šansoni večne Edith Piaf. Koncert se stopnjuje v živahnejše swing ritme, ki poskrbijo za nemirne podplate. V prihodnje si želijo predvsem avtorskega ustvarjanja. Svoj avtorski prvenec so snemali letošnje poletje v studiju Draga Popoviča-Popija v Ljubljani. "Komad", kot mu pravijo sami, nosi naslov Permanentno moj.
 

JEANNETTE – Permanentno moj JannettePermanentnoMoj.mp3


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.