Da Kru po premoru z novo skladbo Cirkus
3. december, 2013
foto: Jaka Vinsek
Anja Bukovec na novoletnem koncertu z Borisom Cavazzo
3. december, 2013

Slovenska glasba se je preselila v gledališče

Foto: Sašo Tušar

Foto: Sašo Tušar

Ne v katerokoli in ne v vsa. V ljubljanski SiTi Teater, pravzaprav. Ta je lani pričel s ciklusom koncertov, poimenovanim SiTi za dobro musko in ker se je zadeva v teh (za kulturo ne ravno rožnatih časih) očitno obnesla, so letos projekt ponovili. 

Na veselje tistih, ki radi prisluhnejo kvalitetnim slovenskim izvajalcem in na še večje veselje tistih, ki (bolj) uživajo, ko lahko glasbeni večer doživijo v sedeči pozi. To je tista posebnost projekta SiTi za dobro musko. Dejstvo, da so obiskovalci priča koncertu in mali gledališki predstavi v enem. Že z lanskimi skrbno izbranimi nastopajočimi, ki  durov in molov ne jemljejo kot nekaj samoumevnega, si je SiTi Teater pripravil odlično podlago za letošnji projekt kot tudi za vse naslednje. Manjšo gledališko dvorano bi sicer kdo lahko smatral za utesnjujoče okolje, a če se človek odpravi na koncert z zavedanjem, da bo priča malce bolj intimni izmenjavi energije med njim in izvajalcem, mu resnično ni hudega. Ne nazadnje (tudi) vrhunsko ozvočenje poskrbi, da po koncertu domov odidejo srečna in zadovolj(e)na tudi najbolj zahtevna ušesa.
 
So gledališke deske kaj drugačne od preostalih odrov? SiTi Teater vam odgovor ponuja še vse do maja 2014, ko se bo kot zadnji v vrsti predstavil duet Silence. Koga bodo gostili vmes, izveste v prispevku. 
 
Pred kamero je Zarolaj.si po uvodnem koncertu novega ciklusa SiTi za dobro musko gostil Lijo Pogačnik.