Foto: Luka Kaše
Big Foot Mama predstavljajo Iskre
17. september, 2013
Foto: Uroš Raztresen
2B z novim singlom Gledam naprej
17. september, 2013

Slovenska popevka z zanimivim spremljevalnim programom

Prvič v zgodovini festivala bo Revijski orkester RTV Slovenija sestavljen tako iz odličnih glasbenikov Simfoničnega orkestra in Big banda RTV Slovenija kot iz zunanjih glasbenikov, ki sodelujejo v najrazličnejših glasbenih skupinah. 

V spremljevalnem programu boste prisluhnili lanskoletnim zmagovalnim skladbam. S strani strokovne žirije nagrajeni Matevž Šalehar Hamo bo odpel Ti prihajaš, s strani občinstva nagrajena Marko Vozelj in Nuša Derenda pa skladbo Naj nama sodi le nebo. Posebna gosta na odru Slovenske popevke bosta Trkaj in Alenka Godec.
 
Urednica festivala je Dijana Štraus Svetlik, režiser Peter Juratovec, scenografinja pa Greta Godnič.
 
Na prireditvi bo strokovna žirija podelila tri nagrade, in sicer veliko nagrado za najboljšo skladbo v celoti, nagrado za najboljše besedilo in nagrado za najboljšo interpretacijo. Gledalci, poslušalci in spletni uporabniki pa bodo prek telefonskega glasovanja določili prejemnika velike nagrade občinstva Slovenska popevka 2013.

Skozi festival najboljših slovenskih popevk bo gledalce in poslušalce RTV Slovenija v nedeljo, 29. septembra, ob 20. uri popeljala Miša Molk.


Se želiš pridružiti Zarolaj.si skupnosti?

Člani skupnosti lahko sodeluješ v nagradnih igrah,
organiziranih večkrat na mesec, v katerih lahko osvojiš majice,
albume, vstopnice in ostale glasbene cukrčke.
Pa še na tekočem boš z vsemi glasbenimi novicami.